Pärnakast baarmen esindab Baltimaid üleilmsel võistlusel

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Baarmen Erik Tammelehe tugevateks külgedeks osutusid loovus, hea ettevalmistus ja tehniline meisterlikkus.
Baarmen Erik Tammelehe tugevateks külgedeks osutusid loovus, hea ettevalmistus ja tehniline meisterlikkus. Foto: Toms Svilāns

Baarmenide olümpiaks peetava Diageo World Class Baltikumi finaali võitis Pärnust pärit baarmen Erik Tammeleht, kes septembris sõidab Brasiiliasse esindama kogu Balti regiooni ülemaailmsel lõppvõistlusel. 

“World Class on arenenud kõige olulisemaks sündmuseks kokteilimaailmas, kus ainult ei selgita välja parimaid, vaid mis pakub kokteilimeistritele ja huvilistele korraliku kooli,” ütles tänavuse Baltikumi finaali üks kohtunikke, tunnustatud baarmen Tarmo Piir. Eesti delegatsioon oli väga hästi esindatud ja baarmen Erik Tammelehe tugevateks külgedeks osutusid loovus, hea ettevalmistus ja tehniline meisterlikkus. Tema osavus paistis eriti silma ootamatutes ülesannetes, milles ta suutis väga kiiresti kohaneda ja kus paljud teised võistlejad kaotasid punkte. 

Võitja tõdes, et World Class on palju rohkem kui head kokteilid.

“Võidule aitas kaasa minu oskus jääda rahulikuks pingelises olukorras ja oskus töötada võimalikult puhtalt, sest kokteilid on kõigil võistlejatel rohkem kui ideaalsed,” lausus võitja.

Tammeleht tõdes, et World Class on palju rohkem kui head kokteilid: see on võistlus, kus külalislahkus ja paeluvad lood kokteilide kohta loovad tervikliku elamuse.

Baltikumi juhtiva jookide riikitooja Prike eestveetava Eesti World Classi võistlushooaeg algas jaanuaris. Pääsemaks Riiga finaali, pidid osalejad läbima mitu meistriklassi ja töötama välja etteantud komponentidega kokteilid. Selle tulemusel selgus kuus Eesti parimat, kes astusid võistlustulle 12 Leedu ja Läti tippbaarmeniga. 

Riias tuli lahendada nii ettevalmistatud kui üllatusülesandeid, kus hinnati nii kokteilide maitseomadusi, välimust ja keskkonnasäästlikkuse nüansse kui osalejate esinemisoskust.

Erik Tammelehe arvates aitasid tal võita oskus jääda rahulikuks pingelises olukorras ja puhtalt töötada.
Erik Tammelehe arvates aitasid tal võita oskus jääda rahulikuks pingelises olukorras ja puhtalt töötada. Foto: Toms Svilans

Kuueliikmeline žürii koosnes kokteilimaailma asjatundjatest, sinna kuulus üks kohtunik igast Balti riigist ja väliskülalistest hindasid kokteile “Spiritual Coffee” raamatu autor ja Maybe Sammy Sydney baari omanik Martin Hudak, Tanqueray No Teni kaubamärgi üleilmne esindaja Jenna Ba ja “World Class Global 2022” kolmanda koha võitja Vítězslav Cirok.

Briti joogikontsern Diageo World Class on üks maailma tähtsamaid baarmenide võistlusi, mis mõjutab üleüldist  kokteilikultuuri. Eesti osales World Classil esimest korda 2016. aastal. Järgmisel aastal lisandusid Läti ja Leedu baarmenid ja sellest ajast on Baltimaid finaalis esindanud kolme riigi ühine võistleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles