Pärnu soovib saada ELi programmist teede rajamiseks 28 miljonit eurot

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu soovib saada Euroopa Liidu programmist 12 miljonit eurot Raba–Laia sillaga seotud jalgrattateede võrgustiku rajamiseks.
Pärnu soovib saada Euroopa Liidu programmist 12 miljonit eurot Raba–Laia sillaga seotud jalgrattateede võrgustiku rajamiseks. Foto: Kristjan Teedema

Pärnu loodab Euroopa Liidu kaasrahastatavast liikluse säästvamaks muutmise programmist saada 28 miljonit eurot, et rajada jalgrattateid ja siduda Rail Balticu reisiterminal teiste ühiskondlike transpordisüsteemidega.

Pärnu, Tallinn ja Tartu saavad liikluse ohutumaks ja keskkonnahoidlikumaks muutmiseks 92 miljonit eurot, millele lisandub omavalitsuste 30protsendiline omaosalus. Kui Pärnu soovib kasutada 28 miljonit, oleks omaosalus 8,4 miljonit eurot. Euroopa Liidu kaasrahastatav programm on mõeldud jalgratta- ja trammiliikluse arendamiseks ja ühistranspordisõlmede rajamiseks.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnutsi on Pärnu linnavalitsusel soov kasutada Pärnu linnale mõeldud 12 miljonit eurot Raba–Laia sillaga seotud jalgrattateede võrgustiku rajamiseks ja 16 miljonit eurot loodetakse kasutada Rail Balticu reisiterminali sidumiseks teiste ühiskondlike transpordisüsteemidega.

“Meede pole veel avatud, seetõttu on vara öelda, mille ehitamiseks ja kuhu toetusest ja linna omaosalusest jätkub,” lisas Roosaar.

Kliimaminister Kristen Michal nentis, et praegu kooskõlastusringil oleva toetusmeetme eesmärk on edendada suurima liikluskoormusega linnades säästlikku liikuvust.

“Kiire linnastumine, liiklusummikud ja õhusaaste on suur probleem eelkõige Tallinnas, aga teisteski Eesti suuremates linnades,” märkis ta. “Seepärast on oluline pakkuda rohkem alternatiive autode kasutamisele. See tähendab nii ühistranspordi võimaluste mitmekesistamist, rattateede võrgustike väljaarendamist kui ka muid autostumist vähendavaid tegevusi.”

Kõik esitatud projektid peavad olema vajalikud ja hästi põhjendatud, rahastamise eeldus on sõltumatu liikuvuse eksperdi ettepanekutega arvestamine ja projektile heakskiidu saamine. Programmist rahastatakse projekte, mille elluviimine jääb ajavahemikku 2022. aasta algusest 31. oktoobrini 2029.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles