Joobes ja juhtimisõiguseta sohver jäi autost ilma

PP
Copy
Kihutav auto. Foto on illustratiivne.
Kihutav auto. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Pärnu maakohus määras 26aastasele mehele juhtimisõiguseta ja purjuspäi sõidukijuhtimise eest karistuseks kokku 30 päeva aresti ja konfiskeeris tema auto.

Teisipäeval, 13. juunil tabas politseipatrull Pärnus sõiduauto Audi A6 roolist alkoholi tarvitanud 26aastase mehe, kellel ei olnud juhtimisõigust. Pärnu politseijaoskonna patrullijuht Henry Murumaa rääkis, et sama mees on politseile varasemast tuttav.

Juhtimisõigus võeti mehelt ära selle aasta märtsi alguses, sest veebruaris tabas politseipatrull ta Pärnus Akadeemia tänavalt alkoholi tarvitanuna sõidukiroolist. Kuigi talt võeti juhtimisõigus ära, tabasid korrakaitsjad mehe 21. mail uuesti autoroolist Valga–Uulu maanteel.

Murumaa sõnutsi viitab mehe käitumine vastutustunde puudumisele ja talle määratud varasemad karistused ei hoia teda liiklusest eemal. “See näitab, et inimene on ohtlik nii endale kui kaasliiklejatele ja ta ei mõista oma tegude võimalikke tagajärgi,” ütles patrullijuht. “Seetõttu taotles politsei talle karistuseks arestipäevi ja tema sõiduvahendi konfiskeerimist, et tal ei oleks võimalik enam teiste ega iseenda elu ohtu seada.”

Murumaa kinnitusel on politsei suviste ürituste ja ka jaanide ajal väljas lisajõududega, et rahustada liiklust ja eemaldada sealt ohtlikud juhid võimalikult kiiresti. Politsei palub joobekahtlusega roolikeerajatest anda teada numbril 112.

Eelnimetatud mehele määratud karistus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles