Sõeluuringute buss tuleb suvepealinna

Pärnu Postimees
Copy
Mammograafiabuss on Pärnus tööpäevadel 26. juunist 7. juulini.
Mammograafiabuss on Pärnus tööpäevadel 26. juunist 7. juulini. Foto: Elmo Riig

Rinnavähki on võimalik avastada mammograafilise uuringuga, esmaspäevast peatub mammograafiabuss Pärnus Port Artur 2 juures.

Sõeluuringu käigus tehakse rinnanäärme radioloogiline uuring ehk mammograafia, mis on väikese kiirgusdoosiga ja tervisele ohutu. Mammograafiabussid on Pärnus tööpäevadel 26. juunist kuni 7. juulini.

Tänavu on kutsutud rinnavähi sõeluuringule ravikindlustatud ja ravikindlustamata naised sünniaastaga 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973.

Rinnauuringule saavad naised minna ka siis, kui nad ei kuulu sõeluuringu sihtrühma. Selleks tuleb pöörduda oma pere- või naistearsti poole, kes kontrollib tervist ja vajadusel suunab saatekirjaga rinnauuringule. Teine võimalus on broneerida aeg rinnakabinetti, kuhu saab pöörduda saatekirjata (visiiditasu viis eurot). Rinnakabinetti on oodatud igas vanuses naised, kel on küsimusi või probleeme rindadega.

Pärnumaa rinnakabinet asub Pärnu haiglas.

Sihtrühma naistel on võimalik rinnavähi sõeluuringul osaleda ka mööda Eestit sõitvates mammograafiabussides. Uuringule saate minna, kui kuulute sõeluuringu sihtrühma või kui teil on arsti saatekiri. Oluline on  aeg enne broneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles