Rootslaste Hemtex suleb Pärnu kaupluse

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiili- ja sisustuspoekett Hemtex kolib Kaubamajakast pealinna.
Tekstiili- ja sisustuspoekett Hemtex kolib Kaubamajakast pealinna. Foto: Urmas Luik

Pärnus Kaubamajakas viie aasta eest oma esimese Eesti esinduse avanud Rootsi tekstiili- ja sisustuspoekett Hemtex suleb siinse kaupluse ja kolib äri mais Tallinna Solarise ostukeskusesse.

Hemtexi Baltikumi tegevuse eest vastutav juhataja Timo Arvonen selgitas, et otsus Hemtexi Pärnu kauplus pealinna üle viia sündis mitmel põhjusel.

“Suurim põhjus on majandustulemused,” rääkis Arvonen. “Pärnu kaupluse käive on aastate jooksul kõikunud ning analüüside põhjal oleks meile isegi samade tingimustega jätkamine Pärnus liiga suur risk.”

Üürileping, mis ostukeskusega sõlmiti viieks aastaks, lõpeb tänavu mais ja seda Hemtex ei pikenda.

“Aastate jooksul on üür lepingu järgi pidevalt tõusnud, samal ajal ei ole kaupluse müük vastanud ootustele,” tõdes Arvonen.

Viimasel 12 kuul on küll kaalutud eri variante ja hoolimata asjaolust, et Hemtexi müük on Pärnus viimaste kvartalitega kasvanud, otsustati siin tegevus lõpetada. Kaupluse tühjendusmüük Kaubamajakas jätkub aprilli lõpuni.

2007 Pärnus avatud esinduspoodi investeeriti Arvoneni jutu järgi ligemale 100 000 eurot.

“Olen väga tänulik meie Pärnu kaupluse töötajatele suurepärase tööpanuse eest ja olen pakkunud neile töökohta Tallinnas paremate tingimustega ning kolimiskulude hüvitamist,” ütles Arvonen.

Tallinnas Solarises avatav pood on Hemtexi teine esindus pealinnas. “Sellest kauplusest tuleb üks meie keti suurematest, seega saame pakkuda klientidele laiemat valikut kui Pärnus,” lubas Arvonen.

Kaubamajaka juht Ivar Pinsel ütles, et Hemtexist vabanevale pinnale uue üürniku leidmiseks on alanud läbirääkimised ja rentnik selgub aprillis.

Hemtex alustas Rootsis tegevust 1973. aastal 17 kauplusega. Esimene pood Taanis avati 1999., Soomes 2001. ja Norras 2006. aastal. Peale Pärnu on Hemtexil kauplus Tallinnas Rocca al Mare keskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles