Pärnus läheb esimesse klassi mullusest rohkem lapsi

Pärnu Postimees
Copy
Keskuslinna üldhariduskoolides hakkab õppima 5241, osavaldade koolides 1269 õpilast.
Keskuslinna üldhariduskoolides hakkab õppima 5241, osavaldade koolides 1269 õpilast. Foto: Mailiis Ollino

Tänase seisuga hakkab Pärnu linna ja osavaldade koolide esimestes klassides uuel õppeaastal õppima 602 last, lõplikud andmed selguvad 10. septembriks.

Keskuslinna koolide, sealhulgas nii munitsipaal- kui erakoolide esimestesse klassidesse on minemas 456, Audru osavalla koolidesse 67, Paikuse osavalla kooli 72 ja Tõstamaa osavalla kooli seitse last. Kooliteed alustavate laste arv on kolme õpilase võrra suurem kui 2022/2023. õppeaastal.

Prognoositav õpilaste arv Pärnu kui omavalitsuse munitsipaal- ja erakoolides on tänase seisuga 6510 õpilast, mida on võrreldes eelmise õppeaastaga ligemale saja õpilase võrra vähem. 

Keskuslinna üldhariduskoolides hakkab õppima 5241, osavaldade koolides 1269 õpilast. Keskuslinna suurimad koolid õpilaste arvu poolest on Pärnu Ülejõe põhikool 852 ja Pärnu Mai kool 825 õpilasega, osavalla koolidest on suurim Paikuse kool 622 õpilasega.

Esimesse klassi minevatele lastele maksab Pärnu linn koolitoetust, mille suurus on 150 eurot. Koolitoetust makstakse ka erakoolide õpilastele.

Koolitoetuse saamiseks peavad nii lapse üks vanem (või eestkostja või hoolduspere vanem) kui ka kooli minev laps olema lapse koolimineku aasta 1. jaanuari seisuga ja toetuse taotlemise ajal Pärnu linna elanikud.

Koolimineku toetust on Pärnu elanikel õigus saada ka järgmistel juhtudel: kui laps asub õppima väljaspool Pärnu linna asuvasse kooli puudest tingitud erivajaduse tõttu; kui lapse on suunanud õppima väljaspool Pärnu linna asuvasse kooli Pärnumaa nõustamiskomisjon või Pärnu linnavalitsuse haridusosakond; kui laps on asendushooldusteenusel ja asub õppima teenuse osutamise piirkonna kooli; kui laps asub õppima teise omavalitsusüksuse kooli, mis on tema elukohale lähim kool.

Toetuse saamiseks tuleb esitada taotlus e-keskkonnas ARNO, mis on kasutusel ka lapsele elukohajärgse kooli määramisel. Taotluse esitamise viimane kuupäev on 20. detsember. Taotlusi hakatakse läbi vaatama alates 11. septembrist pärast koolide nimekirjade kinnitamist, väljamakseid tegema alates 20. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles