Saarde vallavanem pani kodurahu huvides lauale lahkumisavalduse (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pool aastat enne valimisi Saarde vallavanema ametisse asunud Külli Karu esitas lahkumisavalduse.
Pool aastat enne valimisi Saarde vallavanema ametisse asunud Külli Karu esitas lahkumisavalduse. Foto: Urmas Luik

Ligemale kaks ja pool aastat Saarde vallavanema ametit pidanud Külli Karule pole viimased päevad olnud kergete killast: rahulolematus nii koduses valimisliidus kui pidev opositsiooni tulevärk kasvas nii suureks, et ta pani lauale lahkumisavalduse ja järgmise nädala algusest on vallajuht ametist prii. Tema asemele peaks astuma Raivo Ott.

Karu tunnistas, et ei astu vallajuhi ametist tagasi oma sügavast veendumusest, et sellesse ametisse ei kõlba, vaid kodurahu huvides.

“Vallavanema vahetus toimub valimisliidu ühise otsusena. See on poolteise kuu jooksul toimunud koosolekute tulemus,” kõlas Karu suust poliitiliselt korrektne põhjendus tagasiastumise kohta. “Jõudsime arusaamiseni, et nii oleks mõistlik teha, et üheskoos valla nimel edasi tegutseda. Läheme sõbralikult edasi.”

Kui valimisliit Südamega Saardes, mille nimekirjas kogus Karu üle-eelmisel sügisel valimistel 153 saardelase toetuse, mis oli vallas kolmas häältesaak, oleks andnud talle vabad käed, jäänuks lahkumisavaldus kirjutamata. “Üksi otsustades poleks ma sellist otsust teinud,” tunnistas ta, et väike okas jääb vangerdusest hinge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles