Kinnisvaraekspert: Suvel oli Vahemere asemel trendikam Pärnu lahe ääres puhata

Pärnu Postimees
Copy
Pikemaajalise üüri hind on Pärnus mullusega võrreldes kümmekond protsenti tõusnud.
Pikemaajalise üüri hind on Pärnus mullusega võrreldes kümmekond protsenti tõusnud. Foto: Urmas Luik

Maa-ameti statistika järgi oli Pärnus korteri ruutmeetri keskmine hind augustis 2211 eurot, olles aastaga kasvanud ligemale viis protsenti.   

Suvepealinnas müüdi lõikuskuul 61 korterit, mida on kuus protsenti vähem kui aasta eest samal ajal.

Uus Maa kinnisvarabüroo juht Jaanus Laugus rääkis, et kuigi tehingute arv on vähenenud, ostetakse järjest enam suvepealinna korter teiseks koduks või lihtsalt suvitamiseks. “Paljud eestlased taasavastasid meie oma kuurordid ja sel suvel oli Vahemere asemel trendikam Pärnu lahe ääres puhata,” ütles Laugus. Ta lisas, et Soome suunaltki on turism Lääne-Eestisse taastunud.

Viimase kolme aastaga on aga Pärnu korterite ruutmeetri mediaanhind kallinenud 50 protsendi võrra. Näiteks tõusid 2023. esimesel poolaastal Pärnu korterite hinnad mullu sama ajaga võrreldes peaaegu 13 protsenti. “Kallimate Pärnu uusarenduste eest küsitakse praegu 6000 ning Haapsalus 4000 eurot ruutmeetri eest,” tõi Laugus näiteks.

Kuna hinnad on kiirelt kerkinud ja pakkumisi on juurde tulnud, siis võib lähiaja perspektiivis oodata isegi korrektsiooni allapoole.

Jaanus Laugus, kinnisvarabüroo Uus Maa juht 


Lauguse teatel pole nii kõrgeid üürihindu kui sel suvel Pärnus varem nähtud. “Kuna ostuotsuseid lükatakse endiselt pigem edasi, on pikemaajalise üüri hind mullusega võrreldes kümmekond protsenti tõusnud,” avaldas ta.

Suve jooksul on müügipakkumiste arv kasvanud ja valmimas mitu suurt arendust. “Kuna hinnad on kiirelt kerkinud ja pakkumisi on juurde tulnud, siis võib lähiaja perspektiivis oodata isegi korrektsiooni allapoole,” selgitas ekspert.

Pikemas vaates – kui valmib neljarealine põhimaantee ja Rail Balticu raudteeühendus, mis võimaldab inimestel tunniga Tallinna jõuda, näevad paljud Lauguse sõnutsi Pärnut järjest enam igapäevase elukohana ja hinnad lähevad suure tõenäosusega üles.  

Kalleima ja odavaima korteri hinnavahe ulatub Pärnus 765 000 euroni

Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Mailiis Ollino

Kinnisvaraportaali KV.EE andmetel maksab odavaim korter Pärnu keskuslinnas 19 900 eurot. Tegu on 16ruutmeetrise ühetoalise korteriga 1968. aastal valminud ühiselamu tüüpi korterelamus.

Kõige kallima müügis oleva apartemendi hind on kinnisvaraportaalis 785 000 eurot. See on 106,8 ruutmeetri suurune katusekorter, mis asub Pärnu kesklinna uusarenduses.

Hinnalisima üürikorteri eest küsitakse aga 2500 eurot kuus.  

Andmed:kv.ee 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles