Lääneranna vallajuhtide sõnavõtud ei anna Metskülale lootust (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Täna Lääneranna vallas toimunud pressikonverentis kõlanud seletused ei andnud lootust, et vald võiks maakoolide sulgemise asjus kogukondadele vastu tulla. 
Täna Lääneranna vallas toimunud pressikonverentis kõlanud seletused ei andnud lootust, et vald võiks maakoolide sulgemise asjus kogukondadele vastu tulla. Foto: Mailiis Ollino

Kohus andis Metsküla koolile ja Lääneranna vallavalitsusele aega 11. oktoobrini, et kompromissini jõuda ja praegu geriljakoolina tegutsev Metsküla loodabki, et see võimaldab neil jätkata seadusliku vallakoolina erakooli loomiseni. Valla esindajate tänasel pressikonverentsil öeldu põhjal võib aga järeldada, et sellist kompromissettepanekut ei tehta.

Kõigepealt tuleb Lääneranna vallavalitsusel 4. oktoobriks esitada Metsküla kooli lapsevanematele kompromissettepanek. Lapsevanematel on omakorda aega 11. oktoobrini, et sellele vastata. Lapsevanemate esindaja Silvia Lotman märkis, et nad ütlesid kohtuski välja, et on nõus kompromissina tegema erakooli, aga seda pole võimalik teha sellest õppeaastast. Praegu kirjutavad nad erakooli põhikirja ja esitavad esimesel võimalusel ministeeriumile taotluse.

Vallalt ootavad lapsevanemad lahendust, kuidas sel aastal kooli legaalselt lahti hoida. Praegu on olukord väga segane, õpetajad käivad tööl vabatahtlikult.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles