Transpordiamet tegi Pärnu jõel reidi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu jõe eripiirkonda on asja vaid sõude- ja aerutamissportlastel ja -treeneritel ning operatiivsõidukitel.
Pärnu jõe eripiirkonda on asja vaid sõude- ja aerutamissportlastel ja -treeneritel ning operatiivsõidukitel. Foto: Mailiis Ollino

Transpordiameti väikelaevade üksuse inspektorid tegid eelmisel nädalal pistelisi reide mitmel laevatataval veekogul üle Eesti.

Pärnu jõel kontrolliti ka sõudjate eripiirkonnas kehtestatud nõuetest kinnipidamist. Seal viibinud ja kalastanud viiele väikelaevajuhile selgitati eripiirkonnas kehtestatud liiklemise reegleid, mille järel nad jätkasid kalapüüki väljaspool eripiirkonda.

Transpordiameti väikelaevade üksuse juhataja Rait Prits ütles, et reidide käigus tuvastatud peamised puudused olid mittevastavad või kontrollimata tulekustutid ja ühel korral ka kohustusliku päästevesti puudumine. 

“Selleks et meie veeliikluskultuur oleks paremal tasemel, tasub väikelaevajuhil aeg-ajalt endale meelde tuletada meresõiduohutuse seaduse ja laevatatavatel sisevetel liiklemise korra olulisemaid nõudeid,” kinnitas Prits.

Transpordiamet tuletab meelde, et väikelaeval, kus kasutatakse lahtise leegiga küttekeha, põlevaid vedelikke, gaasiseadmeid, sisemootorit või üle 25kilovatise võimsusega päramootorit, peab olema kasutamiseks sobiv vähemalt kahekilogrammise tulekustutusaine massiga tulekustuti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles