Pärnu tunnustab sotsiaaltöötajaid ja terviseedendajat

Pärnu Postimees
Copy
Aasta sotsiaaltöö tegija nimetuse andis linnavalitsus Triin Mägerile ja Jaana Kokale, keda mobiilse noorsotöö praktikutena kohtab suhtlemas noortega tänaval, noortekeskuses ja mujal, kus noored kogunevad.
Aasta sotsiaaltöö tegija nimetuse andis linnavalitsus Triin Mägerile ja Jaana Kokale, keda mobiilse noorsotöö praktikutena kohtab suhtlemas noortega tänaval, noortekeskuses ja mujal, kus noored kogunevad. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus valis välja lõppeva aasta parimad sotsiaalhoolekande töötajad ja aasta terviseedendaja, keda tunnustab pühapäeval rahvusvahelisel sotsiaaltöötajate päeval.

Aasta sotsiaaltöö tegija nimetuse ja sellega kaasneva 630eurose preemia mõlemale tunnustuse saajale otsustas linnavalitsus anda Triin Mägerile ja Jaana Kokale.

Mäger ja Kokk on aastaid tegutsenud noorsootöö alal, olles ühed aktiivsemad ja inspireerivamad valdkonna eksperdid Pärnus ja Eestiski. Nad teevad oma tööd südamega ja tõesti hoolivad noortest, kes nende poole pöörduvad. Aasta sotsiaaltöö tegijad ei istu kabinetivaikuses, neid kohtab MONO ehk mobiilse noorsootöö praktikutena suhtlemas noortega tänaval, noortekeskuses ja mujal, kus noored kogunevad.

Aasta vabatahtliku tiitli omistas linnavalitsus Katrin Tsuimanile, kellele viimane aasta on olnud pöördeline ja muutusterohke. Olles 15 aastat töiselt peamiselt seotud inimestega, kes vajavad raske vaimse haiguse tõttu abi, on Tsuiman töötanud sotsiaalvaldkonnas väga erinevates asutustes ja vedanud paljusid projekte. Nüüd tegi ta kannapöörde ja asus juhtima Hea Abi Teejuht OÜd, mis pakub sotsiaalasutustele eri teemadel koolitusi ja nõustamist. Tsuiman on tänavu pälvinud imetluse, lugupidamise ja tunnustuse eelkõige oma tegevusega sotsiaalvalla katusorganisatsioonis ESTA, mis on vabatahtlik töö parimas mõttes.

Aasta hooldustöötajana tunnustatakse Selve Õit, kes Pärnu haiglas hooldajana töötanud 2012. aasta maist. Ta on kohusetundlik, vastutustundlik ja teeb oma tööd hingega, aidates alati, kui personalist on keegi haigestunud ja on tarvis erakorraliselt välja tulla. Ta tuleb alati tööle hea tujuga, suhtleb kolleegide ja patsientidega lugupidavalt ning paneb käe külge kõikjal, kus abi vaja. Õis on teadmishimuline, soovib arendada oma oskusi ja teadmisi hoolduse kohta, võttes aktiivselt osa pakutud koolitustest. Tal on töökogemus ka sisehaiguste patsientidega.

Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija on Pärnu laste ja noorte tugikeskuse perevanem Daisi Lorents. Ta on aktiivne märkaja, nakatavalt naerusuine, hea planeerija ja koostööaldis perevanem, keda võib julgesti nimetada pereväärtuste kandjaks. Meeskonnas on ta liider, kes võtab ohjad enda kätte, suunab ja innustab erilisi lapsi ja noorukeid ning tegutseb julgelt projektide avastaja, kirjutaja ning elluviijana, et laiendada laste silmaringi ja anda elule värvi ja mõtet. Lorentsi käe all kasvavad vanemliku hoolitsuseta lapsed ja noorukid, kes on öelnud, et Daisi on heasüdamliku suhtumisega, vahel liiga hoolitsev ja aktiivne tunnete peegeldaja, kuid siiski väga tore inimene, kes ei sahmi kogu aeg köögis, vaid leiab aega kuulata.

Aasta sotsiaaltöötaja nimetuse pälvib Pärnu linna lastekaitsespetsialist Kadi Kask, kes on üks politsei koostööpartneritest. Alates sellest, kui Kask lastekaitses tööd alustas, on ta üles näidanud palju initsiatiivi, hoolivust ja töötahet. Koostöö temaga on alati väga meeldiv ja tõhus, tal on tugev empaatiavõime ja ta on lahendustele orienteeritud. Kasel on lai silmaring, mistap ta suudab pakkuda raamidest-välja-lahendusi. Ülesanded, mille ta endale võtab, viib ta alati lõpuni ja läheb süvitsi nendegi juhtumitega, mis on tulnud kolleegide asendades. Kaske hindab kõrgelt ka koolipersonal.

Aasta sotsiaalvaldkonna juht on Kristo Kaukver. Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuse juhatajana on Kaukver töötanud kaheksa aastat, luues päevakeskuses väga turvalise töökeskkonna. Kui töötajal on probleem, ei küsi ta, miks konkreetne teema muret tekitab, vaid aitab probleemi lahendada. Talle on tähtis koostöö Pärnu linnavalitsuse ja sotsiaalasutustega. Kaukver on süsteemne ja loominguliselt innustav juht, nii kliendid kui päevakeskuse töötajad on temaga väga rahul. Ta teeb oma tööd hinge ja vastutustundega, teda hinnatakse kliiniku ja haigla juhtide seas kõrgelt.

Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner on Külliki Kübar, kes Pärnumaa sotsiaaltranspordi projektijuhina on andnud hindamatu panuse uue sotsiaaltranspordi süsteemi arendamisse. Oma osavõtlikkuse ja aktiivsusega on ta alati abiks sotsiaaltöötajatele, sotsiaaltranspordi klientidele ja autojuhtidele eri olukordades.

Pärnu aasta terviseedendaja on Audru lasteaia liikumisõpetaja ja tervisemeeskonna juht Sirkka-Liisa Kivine. Endise tippsportlasena on ta innustanud lapsi, lapsevanemaid, töötajaid ja kogukonda rohkem liikuma, leidma endale meelisala ja julgustanud proovima uut. Kivise liikumistunnid meeldivad lastele väga. Vanemate sõnutsi keelduvad lapsed liikumistegevuse päevadel lasteaiast puudumast. Kui ilm vähegi lubab, ollakse õues, lumega saavad lapsed suusatamiskogemuse. Kivine on otsinud võimalusi muuta laste menüü tervislikumaks, tema toel ühines Audru lasteaed taimse teisipäeva liikumisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles