Vallajuhid paluvad Pärnul uue parkimiskorra asjus aeg maha võtta (1)

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Pärnumaa valdade juhid soovitavad Pärnul uue parkimiskorra kehtestamisel aega maha võtta, et leida koos omavalitsustega kogu maakonnale parim lahendus.
Pärnumaa valdade juhid soovitavad Pärnul uue parkimiskorra kehtestamisel aega maha võtta, et leida koos omavalitsustega kogu maakonnale parim lahendus. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa valdade juhid saatsid Pärnu linnajuhtidele pöördumise, kus palusid linna parkimiskorra muutmise eelnõu teine lugemine linnavolikogus edasi lükata ja tuua see omavalitsuste liidu üldkogusse, et üheskoos leida maakonnale kui tervikule sobivaim lahendus.

Vallajuhte teeb nõutuks, et aastane parkimisluba on uue plaani järgi vallaelanikule 700 euro võrra kallim kui linlasele. «Näitlikult saab Tõstamaa kandi elanik aastase parkimisõiguse soetada 150 euroga, kuid Sauga või Pärnu-Jaagupi elanikud peavad maksma 850 eurot,» selgitatakse pöördumises.

«Pärnu linn on maakonnakeskus, kus asuvad maakonna elanikele väga olulised ametkonnad või teenuseosutajad ning ühtlasi tööandjad. Teisalt on valdade juhid alati maakonnakeskuse, sealhulgas kesklinna arengule igati kaasa elanud ning vajadusel toetanud (Pernova loodusmaja, kolledž, bussijaam).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles