Väikelaste vanemate haigus- ja hooldushüvitis suureneb järgmisest aastast

Pärnu Postimees
Copy
Seni on lapsehoolduspuhkuselt tööle tagasi läinud vanemale makstud haigus- ja hooldushüvitist alampalga järgi.
Seni on lapsehoolduspuhkuselt tööle tagasi läinud vanemale makstud haigus- ja hooldushüvitist alampalga järgi. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu kiitis heaks ravikindlustuse seaduse muudatuse, mille kohaselt hüvitatakse lapsehoolduspuhkuselt tööle naasvale vanemale alates järgmise aasta 1. juulist haigus- ja hoolduspäevi tema sissetuleku või vanemahüvitise, mitte miinimumpalga alusel.

Seni on lapsehoolduspuhkuselt tööle tagasi läinud vanemale makstud haigus- ja hooldushüvitist alampalga järgi. "Paljudele peredele tähendab see sissetuleku märgatavat vähenemist ajal, mil vanem on haigestunud või hoolitseb haige lapse eest," märkis riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Õnne Pillak. Eriti haavatavad on sellise olukorra tõttu üksikvanemad. Pillaku ütlust mööda on tähtis, et haige lapsega koju jäädes tunneksid vanemad end kindlalt ega kaotaks majanduslikult.

Tuleva aasta 1. juulist hakkavad lapsehoolduspuhkuselt tööle tagasi läinud vanemad saama haigus- ja hooldushüvitist kas oma tegelikult sissetulekult või vanemahüvitise alusel. Sõltuvalt sellest, kumb on perele soodsam. Pillaku sõnul lahendab kõnealune muudatus olulise kitsaskoha umbes 11 000 lapsevanema jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles