Pärnu noored saavad oma volikogu

Pärnu Postimees
Copy
Tulevase noortevolikogu ettepanekud on nii linnavolikogule kui -valitsusele soovituslikud.
Tulevase noortevolikogu ettepanekud on nii linnavolikogule kui -valitsusele soovituslikud. Foto: Urmas Luik

Tänasel Pärnu linnavolikogu istungil võeti vastu noortevolikogu põhimäärus. Pärnu linna noortevolikogu eesmärk on esindada Pärnu linna noorte õigusi ja huve, osaleda nõuande- ja otsustusprotsessides, julgustada noorte omaalgatust, arendada omavahelist koostööoskust ja parandada noorte heaolu linnas.

"Pärnu linna haridus- ja noortevaldkonna strateegia 2021–2035" üks planeeritud tegevusi on noorte aktiivne kaasamine otsustusprotsessidesse. Pärnus on aktiivseid noori seni ühendanud Pärnu linna noortekogu, millel on 10–18 liiget vanuses 13–23 eluaastat.

"Pärnus on 18–26aastaste kandidaatide osatähtsus kohaliku omavalitsuse valimistel neli protsenti, mis on alla Eesti keskmise (5,4 protsenti). Võrreldes 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimistega on noorte kandidaatide osatähtsus langenud. Praeguse volikogu koosseisu kandideeris 11 noort vanuses 18–26, kellest valituks osutus kaks. Seega on pealekasvu tekitamiseks ja osaluskogemuse pakkumiseks just noortevolikogu," selgitas Pärnu abilinnapea Ene Täht ja lisas, et oluline on noori linnajuhtimisse rohkem kaasata.

Noortevolikogu ettepanekud linnavolikogule ja -valitsusele on soovituslikud. Noortevolikogu moodustatakse vabade valimiste teel, kus võivad osaleda Pärnu linnas elavad või õppivad 13–26aastased noored.

Korralised noortevolikogu valimised toimuvad käesoleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles