Varem pole seda tehtud Tööinspektsioon avalikustas nimekirja ettevõtetest, mida tänavu kontrollib (1)

Annika Auväärt
Copy
Muu hulgas kontrollib tööinspektsioon Pärnumaal tänavu mitut kooli. 
Muu hulgas kontrollib tööinspektsioon Pärnumaal tänavu mitut kooli. Foto: Mailiis Ollino

Tööinspektsioon avalikustas nimekirja ettevõtetest, mida plaanib alanud aastal kontrollida. Valikusse sattusid eeskätt firmad, mis ei ole esitanud töökeskkonna riskianalüüsi, kus on juhtunud tööõnnetusi ja tegevusala on kõrgema riskitasemega.

Igal aastal kontrollib tööinspektsioon 100 000 töötaja ohutust ligikaudu 4000 ettevõttes. Aastas juhtub Eestis üle 3000 tööõnnetuse ehk iga päev keskmiselt kaheksa õnnetust.

Tööinspektsioon otsustas avalikustada oma selleaastase järelevalve valimi eesmärgiga suunata tööandjaid veel rohkem tööohutusele ja töötervishoiule mõtlema. See annab tööandjale võimaluse üle vaadata, kas töökeskkond on ohutu, riskianalüüs ajakohane ja tööinspektsiooni iseteeninduses esitatud.

Pärnumaalt leiab tänavu kontrollitavate ettevõtete nimekirjast muu hulgas näiteks koole, ehitusfirmasid ja sotsiaalhoolekandeasutusi. 

Valim koostati eri kriteeriumide alusel. Nende seas on ettevõtted, kus ei ole esitatud töökeskkonna riskianalüüsi, tööõnnetuste ja töövaidluste arv töökohal on suur ja tegevusala kõrgema riskitasemega või kuulub sihtkontrollide kavva. Küll võib juhtuda, et ettevõte ei ole eelviidatud valimis, kuid tööinspektor siiski tuleb kontrollima, sest firmas diagnoositi kutsehaigestumine, juhtus tööõnnetus või laekus vihje või kaebus.

Tööinspektsiooni reidid toimuvad kogu 2024. aasta jooksul ja mõni visiit võib tulla ette teatamata. Valimis ei ole märgitud, millal ettevõtet külastatakse. Kontrollitakse tööohutust, -tervishoidu ja -suhteid, et ära hoida õnnetusi, vältida tööga seotud haigestumist ja luua keskkond, kus kõigil on hea töötada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles