Aasta kaitseliitlaseks valiti pärnakas

Karl Hütt
, reporter
Copy
Aasta kaitseliitlane on seersant Pirko Palu (paremalt neljas) Pärnumaa malevast.
Aasta kaitseliitlane on seersant Pirko Palu (paremalt neljas) Pärnumaa malevast. Foto: Markus Sein

Riigikaitse juhid andsid täna Viimsis üle nii aasta kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kui aasta noorkotka, kodutütre ja noortejuhtide tiitli.

Kaitseliidu ülem kindralmajor Ilmar Tamm ütles auhinnatseremoonial, et parimate väljavalimine polnud lihtne ülesanne, kuna eeskujulikke vabatahtlikke on organisatsioonis palju. Samuti rõhutas Kaitseliidu ülem pere toe tähtsust vabatahtlikus riigikaitses.

Aasta kaitseliitlane on seersant Pirko Palu Pärnumaa malevast. Seersant Palu liitus Kaitseliiduga 2014. aastal. Ta on Pärnu malevkonna Rae rühmas ja Pärnu linnakaitse üksuses jaoülem ja peamine väljaõppeinstruktor. Ettevõtjast Palu võitluskaaslased on saanud temalt kasutada ruume oma väljaõppeks.

Pirko Palu (esiplaanil) aitas eelmisel aastal kolida Olaf Esna antikvariaati.
Pirko Palu (esiplaanil) aitas eelmisel aastal kolida Olaf Esna antikvariaati. Foto: Jüri Looring

Aasta naiskodukaitsja on Anna-Liisa Kerna Naiskodukaitse Tartu ringkonnast. Kerna on Naiskodukaitsesse kuulunud 11 aastat ja ringkonnas tuntud nii organisatsiooniõpetuse kui esmaabiinstruktorina. Ta on tegutsenud jaoskonna esinaisena ja praegu panustab jaoskonna revisjonikomisjoni. Naiskodukaitses tegutsemise kõrval lõpetas ta õpingud Tartu ülikooli arstiteaduskonnas ja hiljem laste infektsioonhaiguste arsti residentuuri.

Aasta kodutütre tiitli pälvis Karoliina Kets Põlva ringkonnast, kelle kohta tema kaaslased ütlesid, et tegemist on heade juhiomadustega noorega. Aasta noorkotkas on Allen Larin Harju malevast, kes näitab üles aktiivsust nii laagrites osalemisel kui nende korraldamisel.

Parimateks noortejuhtideks nimetas Kaitseliit Kaisa Meusi, kodutütarde juhi Tartu ringkonnast ja Reimo Reimeri, kes on noorkotkaste juht Lääne malevas.

Aasta parimatele vabatahtlikele andsid tiitlid üle Kaitseliidu ülem kindralmajor Ilmar Tamm, kaitseminister Hanno Pevkur, kaitseväe juhataja kindral Martin Herem ning Kaitseliidu nais- ja noorteorganisatsioonide juhid.

Kaitseliit tunnustas oma aasta parimaid 14. korda ja kandidaate said esitada kõik Kaitseliidu liikmed kogu Eestist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles