Linna ja arendaja tellitud ekspertiis Vanasadama arenduse kohta erinevad nagu öö ja päev

Sirle Matt
, reporter
Copy
Vahepeal peatatud Vanasadama kvartali ehitus käib jälle ning Vanasadama Arenduse OÜ osaniku Kenneth Karpovi kinnitusel kehtiva ehitusloa järgi.
Vahepeal peatatud Vanasadama kvartali ehitus käib jälle ning Vanasadama Arenduse OÜ osaniku Kenneth Karpovi kinnitusel kehtiva ehitusloa järgi. Foto: Mailiis Ollino

Mullu oktoobri alguses peatas Pärnu linnavalitsus kesklinnas jõe äärde kerkiva uusarenduse, sest kahtlustas, et ei ehitata kokkulepitud projekti järgi. Nüüd tellis linn ekspertiisi ja sai hinnangu, et kõiki maa-aluseid parkimiskohti ei ole võimalik enam välja ehitada ja paistab, et arendajal polegi seda kavas. Ent arendaja ekspertiisi põhjal lubabki ehitusprojekt rajada üksnes 98 autokohta ja tulevikus on parklat laiendada hoopis lihtsam ja odavam.

Pärnu linn palus volitatud ehitusinseneril Tanel Seppelil muu hulgas välja selgitada, kas seni tehtud ehitustööd vastavad kinnitatud ehitusprojektile ja kas ettenähtud parkimiskohtade rajamine etapikaupa on võimalik.
Ekspert käis jõe äärde kerkivaid uhkeid maju vaatamas eelmisel aastal detsembri lõpus. Tema hinnangul ei vastanud ehitustööd kehtivale ehitusloale, kuna hooneid oli tõstetud ettenähtust ligemale pool meetrit kõrgemale. Kõrguse muutmine tekitab omakorda olukorra, et ümbruse teede ja platside kalded tulevad suuremad, kui peaks. Arvutused näitavad, et esineb kohti, mis ei vasta enam nõuetele.

Arendaja esindaja  täpsustab, et pool meetrit kõrgemale ei ehitatud mitte hoone, vaid parklakorruse põrand, et see ei jääks meretasemest allapoole.
Arendaja esindaja  täpsustab, et pool meetrit kõrgemale ei ehitatud mitte hoone, vaid parklakorruse põrand, et see ei jääks meretasemest allapoole. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles