Pärnu teenetemärgi pälvib seitse inimest

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna teenetemärgi saadav kavalerid kätte Pärnu päeval.
Pärnu linna teenetemärgi saadav kavalerid kätte Pärnu päeval. Foto: Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu otsustas anda linna teenetemärgi seitsmele inimesele, kellel on silmapaistvaid teeneid Pärnu linna ees.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri juhile

Kaido Kõplasele

antakse teenetemärk tulemusliku ja pühendunud tegevuse eest Lääne prefektuuri arendamisel ja juhtimisel. Kõplas nimetati Lääne prefektuuri juhiks 2014. aastal ja viis aastat tagasi pikendati tema ametiaega. Tema juhtimisel on prefektuuri areng olnud kiire ja ta on näidanud eeskuju paljudele noortele. Ühiseid eesmärke saavutama motiveerib Kõplase spordilembus: Lääne prefektuur tunnistati kuuendat korda järjest sportlikemaks prefektuuriks. Enda kõige olulisemateks ülesanneteks peab politseijuht inimeste rahulolu hoidmist, tõhusat ennetustööd ning koostööd vabatahtlike ja koostööpartneritega.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri juhile Kaido Kõplasele antakse teenetemärk tulemusliku ja pühendunud tegevuse eest Lääne prefektuuri arendamisel ja juhtimisel.
Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri juhile Kaido Kõplasele antakse teenetemärk tulemusliku ja pühendunud tegevuse eest Lääne prefektuuri arendamisel ja juhtimisel. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa arenduskeskuse väliskoostöö spetsialist Kersti Liivat tunnustatakse pikaajalise ja süsteemse tegevuse eest Pärnu linna ja maakonna välissuhete loomisel ja hoidmisel ning maakonna inimeste pädevuste arengule kaasaaitamisel. Maakonna välissuhete loomine ja hoidmine on Liiva peamine töövaldkond olnud 1998. aastast, algul maavalitsuses ja hiljem Pärnumaa arenduskeskuses. Jäädes ise sageli tagaplaanile, on ta ülimalt süsteemne ja rohkete isiklike sidemetega. Tänu Liivale on paljudel Pärnumaa inimestel eri elualadelt avanenud võimalus teiste maade kogemustega tutvuda ning leida parimaid õppimiskohti Euroopas ja Ameerikas.

Pärnu muusikakooli akordioniõpetaja Reet Nurming pälvib aumärgi pikaajalise tulemusliku töö eest muusikahariduse edendaja ja akordioniõpetajana. Nurming on legendaarse akordioniõpetaja Artur Aola koolkonna järjepidevuse kandja. Tänapäeval võib aga julgelt öelda, et Eestis on välja kujunenud Reet Nurmingu koolkond. Entusiastliku juhendamise toel on tema 79st lõpudiplomini jõudnud õpilasest paljud asunud muusikat edasi õppima ning enamik neist on nüüdseks tunnustatud muusikud ja pedagoogid. Oma töös on Nurming oskuslikult ühendanud akadeemilise ja rahvamuusika, tema õpilasi on kutsutud paljudesse pärimus- ja rahvamuusika koosseisudesse ja ettevõtmistesse.

Pärnu muusikakooli akordioniõpetaja Reet Nurming pälvib aumärgi pikaajalise tulemusliku töö eest muusikahariduse edendaja ja akordioniõpetajana.​
Pärnu muusikakooli akordioniõpetaja Reet Nurming pälvib aumärgi pikaajalise tulemusliku töö eest muusikahariduse edendaja ja akordioniõpetajana.​ Foto: Pärnu Postimees

Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhatajat Raine Pillit tunnustatakse pikaajalise pühendunud töö eest arsti ja vaimse tervise parendamise eestvedajana nii kohalikul kui riiklikul tasandil. Pilli on hinnatud professionaal, teadmishimuline ja innovaatiline psühhiaater, kes lähtub alati tõenduspõhistest seisukohtadest. Kolleegide ja patsientidega suheldes on ta sõbralik ja empaatiline, jäädes ka keerulistes oludes inimlikuks juhiks ja arstiks. Pilli on järjepidevalt ravinud Pärnumaa inimeste psühhiaatrilisi haigusi ja teinud vaimse tervise ennetustööd, osaledes aktiivselt Eesti psühhiaatrite seltsi tegevuses, kus töötatakse välja uusi ravi- ja eetikajuhiseid. Ka kohtupsühhiaatrias saab esile tuua doktor Pilli panust nii kohalikul kui riiklikul tasandil.

Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhatajat Raine Pillit tunnustatakse pikaajalise pühendunud töö eest arsti ja vaimse tervise parendamise eestvedajana.
Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhatajat Raine Pillit tunnustatakse pikaajalise pühendunud töö eest arsti ja vaimse tervise parendamise eestvedajana. Foto: Margit Suhhostavets

MTÜ Pärnumaa Ettevõtete Koda juhatuse liikmele Andres Soonistele antakse teenetemärk silmapaistva ja pühendunud tegevuse eest Pärnu linna ja maakonna ettevõtluskeskkonna arendamisel ja piirkonna atraktiivsuse tõstmisel. Sooniste eestvedamisel loodi 2021. aastal regiooni ettevõtteid ühendav organisatsioon, millega on liitunud üle 50 ettevõtte. 2023. aasta kevadel hakkas koda Pärnumaa ettevõtete tähtsündmuse Brackmanni Pärand raames juhtimise meistriklassi tunnustuse nominente nimetama. Soonistet iseloomustavad head juhiomadused, töökus, sihikindlus ja oskus näha suurt pilti. Tema eesmärk on kujundada Pärnust hea maine ja konkurentsivõimelise ettevõtluskeskkonnaga piirkond.

MTÜ Pärnumaa Ettevõtete Koda juhatuse liikmele Andres Soonistele antakse teenetemärk silmapaistva ja pühendunud tegevuse eest Pärnu linna ja maakonna ettevõtluskeskkonna arendamisel ja piirkonna atraktiivsuse tõstmisel.
MTÜ Pärnumaa Ettevõtete Koda juhatuse liikmele Andres Soonistele antakse teenetemärk silmapaistva ja pühendunud tegevuse eest Pärnu linna ja maakonna ettevõtluskeskkonna arendamisel ja piirkonna atraktiivsuse tõstmisel. Foto: Liis Treimann

Pärnu ühisgümnaasiumi õpetaja Sarmite Tammekivi tunnustatakse pühendumuse ja südamega tehtud õpetajatöö ning pikaaegse heategevuse eestvedamise eest Pärnus. Tammekivi on Pärnu Zonta klubi asutajaliige, olles zonta ajast, mil heategevusele tuginev ning naiste õigustele ja võrdväärsusele suunatud liikumine Pärnusse jõudis. Tema elutöö on aga õpetamine. Tammekivi on kauaaegne ja tunnustatud vene keele õpetaja, kelle õpilased on saavutanud riiklikul tasemel kõrgeid kohti. Suurepärase õpetajana on ta andnud õpilastele tugeva põhja, arvestades igaühe eripäraga. Tammekivi on heasüdamlik ja lahke õpetaja, kes süstib positiivsust ja annab lootust ka neile, kel uute teadmiste omandamine ei suju lihtsalt.

Pärnu ühisgümnaasiumi õpetaja Sarmite Tammekivi tunnustatakse pühendumuse ja südamega tehtud õpetajatöö ning pikaaegse heategevuse eestvedamise eest Pärnus.
Pärnu ühisgümnaasiumi õpetaja Sarmite Tammekivi tunnustatakse pühendumuse ja südamega tehtud õpetajatöö ning pikaaegse heategevuse eestvedamise eest Pärnus. Foto: Erakogu

Pärnu Koidula gümnaasiumi IT-juhile Vello Uustalule annetatakse teenetemärk tõhusama õppeprotsessi nimel nüüdisaegsete IT-lahenduste väljatöötamise, arendamise ja juurutamise eest. 2005. aastal läks Koidula kool esimesena Pärnus üle seniselt paberil klassipäevikult elektroonilisele õppeinfosüsteemile eKool. Aastal 2013 võeti senise paberil õpilaspileti asemel kasutusele e-õpilaspilet, 2015. aastal sai täielikult renoveeritud gümnaasium tänu Uustalu eestvedamisele kõige moodsama IT-lahenduse Eesti koolides. Uustalu on kaasa aidanud Pärnu linna hariduse IT arengukava väljatöötamisele ning jaganud kooli kogemusi teistele riigigümnaasiumidele.

Teenetemärgid antakse üle Pärnu päeval, 6. aprillil Hestia hotellis Strand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles