Pärnu linnavolikogu uus esimees lubas esmalt esinduskogu töökorda tudeerida

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärast seda, kui salajase hääletamise tulemused teatavaks said, asetas Pärnu linnavolikogu istungit juhatanud aseesimees Jane Mets volikogu esimehe ametiketi Siim Suursilla kaela.
Pärast seda, kui salajase hääletamise tulemused teatavaks said, asetas Pärnu linnavolikogu istungit juhatanud aseesimees Jane Mets volikogu esimehe ametiketi Siim Suursilla kaela. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu valis uueks volikogu esimeheks Isamaa erakonda kuuluva Siim Suursilla, samasse parteisse kuuluv endine linnavolikogu esimees Andres Metsoja palus varem volikogu liikme volitused peatada.

Suursilla volikogu esimeheks valimise poolt hääletas 21 volinikku. Tema vastaskandidaati, EKRE esindajat Valmar Vestet eelistas 12 volinikku. Pärnu linnavolikogu koosneb 39 rahvaesindajast, kellest 37 võttis istungist osa. Keskerakonna fraktsiooni liige Jüri Kirss esitas kandidaadiks volikogu esimehe kohale ka Suursilla erakonnakaaslase Rain Jungi, kes aga end taandas, märkides oma sõnavõtus, et tema kandideerimine oleks volikogus küll huvitav lakmuspaber, aga kuna kokku on lepitud Suursilla esitamine, siis erakonnakaaslase toetuseks ta siiski loobub.

«Mul on pea veerandsajandi pikkune kogemus omavalitsuste juhtimisega seonduvates ametites,» ütles Suursild. «Sel ajal olen näinud lähemalt Pärnu linna ja Audru valla seitsme volikogu koosseisu töid ja tegemisi. Kogemustele tuginedes pean tähtsaks, et volinikud mõistaksid oma rolli omavalitsuse pikaajalise tuleviku strateegilises planeerimises ja jätaksid kõrvale soovi osaleda omavalitsuse igapäevases juhtimises. Iga prügikasti asukoha üle ei ole mõistlik volikogus lokku lüüa. Kulutame liiga palju aega enesenäitamisele ja sellisele tegevusele, mis edasi ei vii. Suurel osal volikogu liikmetel on kogemus nii koalitsioonis kui opositsioonis olemisega ja volinikud peaksid arvestama, et üks päev võivad rollid vahetuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles