Sotsiaalmajas puhkenud põleng nõudis naise elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnale kuuluvas Liiva 8d sotsiaalmajas hukkus põlengus vanem naine.
Pärnu linnale kuuluvas Liiva 8d sotsiaalmajas hukkus põlengus vanem naine. Foto: Urmas Luik

Pärnus hukkus täna öösel Liiva 8d asuvas linna sotsiaalmajas korteripõlengus vanem naine, kaks inimest sai põlengus viga ja neist ühe seisund on raske. Maja ülemistelt korrustelt evakueeriti kümme inimest.

Täna kell 3.24 sai häirekeskus teate, et Pärnu linnas Liiva tänaval põleb viiekorruselise kortermaja neljanda korruse korter, kustutustööde käigus leiti põlenud voodist hukkunud naine.

Päästjate saabudes põles ühiselamu tüüpi kivist kortermajas üks tuba lahtise leegiga. Päästjatel võttis korterisse sisenemine aega mitu minutit, sest maha tuli lõhkuda metallist turvauks. Samal ajal kütsid korteriaknast välja ulatuvad leegid selle peal olnud korteri akna nii kuumaks, et seegi purunes. Korteri esikust leidsid päästjad põlengus vigastada saanud mehe lamamas, kortertoa voodist hukkunud naise.

Kõrvaltoast leidsid päästjad veel ühe kannatada saanud naise, põlengust pääsenud mees ja naine anti üle kiirabile. Mees viidi haiglasse, naisele andis kiirabi abi kohapeal.

Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amuri sõnade järgi viibib haiglasse viidud mees intensiivraviosakonnas hingamisaparaadi all.

Tulekahju tagajärjel põles kortertuba seest tühjaks. Põleng sai esialgsetel andmetel alguse voodi juurest lahtise tule allikast. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Päästjad lõpetasid kustutustööd kell 4.19.

Liiva tänaval asuv sotsiaalmaja kuulub Pärnu linnale. Linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo jutu järgi oli põlenud korteris elanud naisega sõlmitud üürileping. Lepingu kohaselt oli korteris luba elada veel ühel mehel. Majaelanike ütlust mööda oli tegemist ema ja pojaga.

Murakas-Ollo sõnade kohaselt paigladas linn kõikidesse korteritesse suitsuandurid pärast päästeameti vastava nõude kehtestamist. „Selle töökorras olemist peab kontrollima elanik ise,“ sõnas ta.

Majaelanikud vihjasid, et nendes korterites, kus elavad suitsetajad, on tihti suitsuandurid laest alla kistud. Vastasel juhul hakkaksid need korteris suitsu kimudes tööle.

Samuti rääkisid anonüümseks jääda soovinud majaelanikud, et see sotsiaalmaja on joodikute ja narkomaanide pesa. Suurem pidutsemine käivat just neljandal korrusel ja narkomaanid on koridori otsas sisse seadnud oma nurgakese. Lehetoimetuse külaskäigu ajalgi võis sealselt kapinurgalt leida kasutatud süstla. Narkootikume müüdavat aga teisel korrusel.

Toimetusele maja elust-olust rääkinud naine kurtis, et elu on seal mitmel pool vedelevate süstalde tõttu lastele väga ohtlik. Ei aitavat sotsiaaltöötajatele kaebaminegi, sest siis soovitavad nad üürikorteri muretseda. Sotsiaalmajas on aga elu märksa odavam.

Politseile on kunagise Liiva ühiselamu ja nüüdse linna sotsiaalmaja raske kontingent tuttav. „Massiliselt siiski sinna väljakutseid pole olnud, väiksemate probleemidega tegeleb seal valvav turvafirma,“ ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht. Maja valvab turvafirma USS.

Maja haldava linnafirma Pärnu Haldusteenused juhataja Raul Sarandi ütles, et täna kontrolliti majas üle elektrisüsteemid ja homme alustatakse põlengujärgsete koristustöödega.

Pärnu linnas oli see tänavu esimene hukkunuga tulekahju. Sel aastal on Eestis tulekahjude tagajärjel elu kaotanud 25 inimest, neist kolm on hukkunud Pärnumaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles