Pärnu linn toetab hoonete restaureerimist 100 000 euroga (1)

Kristo Niglas
, ajakirjanik
Copy
Lõviosa linna jagatud toetusest läheb Pärnu Eliisabeti kogudusele.
Lõviosa linna jagatud toetusest läheb Pärnu Eliisabeti kogudusele. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas toetada kolme kiriku ja 12 hoone restaureerimist 100 000 euroga, et aidata kaasa linna arhitektuuripärandi säilitamisele, kaitsmisele ja teadvustamisele.

"Nagu igal aastal oli ka tänavu huvi restaureerimistoetuste vastu suur. Toetame 58 000 euroga kirikute ja 42 000 euroga muude hoonete restaureerimist," ütles planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel. Restaureerimistoetusi esitati 20, millest välja valiti 15 ja üks ei vastanud nõuetele.

Lõviosa linna jagatud toetusest läheb Pärnu Eliisabeti kogudusele, kes saab 42 100 eurot Nikolai tänava poolse peafassaadi tööde lõpetamiseks ning Nikolai tänava poolse (kiriku siseaia poolse) fassaadi ja avatäidete restaureerimiseks. 10 000 eurot saab Kuninga tänava ringtee ääres asuv Eesti apostlik-õigeusu kirik Pärnu Issandamuutmise katedraali saali katuse osa ja kellatorni löövide ning kellatorni karniiside restaureerimiseks koos karniisiplekkidega kolmel tasapinnal, 5900 eurot EELK Audru Püha Risti kogudus Audru kiriku tornikiivri kandekonstruktsioonide ja ankurduse restaureerimiseks kiivri allosas.

Enamasti sooviti restaureerimistoetust uste-akende taastamiseks või ajastutruude avatäidete valmistamiseks. Raha küsitigi peamiselt fassaaditöödeks, sealhulgas välistrepi, väliste iludetailide, varikatuste taastamiseks, remondiks ja paigaldamiseks.

Pärnu linna restaureerimistoetus on mõeldud riikliku kaitse alla kuuluvate kinnismälestiste, Pärnu linna üldplaneeringus väärtuslikuks üksikobjektiks määratud hoonete ning Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitsealal, selle kaitsevööndis või miljööväärtuslikul alal asuvate arhitektuuriväärtuslike hoonete restaureerimiseks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles