Galerii ja video Tipptunnil koormuse all ägav ringristmik paneb liiklejate närvid proovile (6)

Copy

Rajatavale Pärnu uuele sillale viivate teede ehitus on toonud südalinna tänavatele senisest märksa rohkem masinaid ja tipptundide ajal tekivad väiksema kaliibriga ummikudki.

Kõige enam pumpab ajutine liikluskorraldus autosid Karja–Aia–Kuninga–Vanapargi tänava ringristmikule ehk rahvasuus tuntud Laarmanni ringile, mille ümbruskonna tänavatel lookleb nii hommikuse kui õhtuse tipptunni ajal pidev autorivi.

See teeb muret ringristmiku kõrval Kuninga tänava põhikoolis käijatele, aga teistelegi jalgsi ja rattaga liiklejatele, kes peavad viie tänava ristmikku ületama. Tihti on liiklus nii närviline, et kergliiklejatele ei kiputa teed andma. Harv pole vaatepilt, kui ristmikule pääsemist ootavad autod jäävad seisma keset ülekäigurada.

Kuninga tänava põhikooli direktor Urve Krause möönis, et teetööde ja tihenenud liikluse tõttu on tipptunnid õppeasutuse lähedusse jäävatel ülekäiguradadel närvilised, aga õnneks pole seni ühtegi õnnetust juhtunud.

Ohtlikke olukordi tekib seal aga iga päev. Kui Pärnu Postimees teisipäeval õhtuse tipptunni ajal ringristmiku ümber liiklust vaatles, jäi kahest õnnetusest väga napilt puudu: Aia tänavalt kesklinna poole liikunud auto sai vaevu pidama, kui rattur Karja tänavalt Kuninga tänava suunas vöötrada ületas – äkkpidurduse järel jäi kaht liiklejat lahutama paarkümmend sentimeetrit; Pärnu Postimehe ajakirjanik võinuks lõpetada auto rataste all Karja tänava ülekäigurajal, kui välismaa numbritega auto peatumata üle sebra sõitis, andmata teed eesõigusega jalakäijale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles