GALERII Põnnid kolivad Kablis uude merevaatega lasteaeda

Copy

2020. aastal tabas Kabli lasteaia lapsi, nende vanemaid ja õpetajaid ootamatu probleem. Lasteaed pidi uksed sulgema, sest hoonet pures majavamm. Nüüd, umbes neli aastat hiljem, on valmis saanud uus maja.


Häädemeeste abivallavanem Ants Järv ütles, et uuel majal on palju eeliseid.

Lasteaia hoovist ja akendest avaneb vaade otse merele. Uksest sisse astudes on aga näha kraani ja dušši, mis mõeldud selleks, et poriste ilmadega saaks suurema mustuse kohe maha loputada. 

Lasteaia uksest sisse astudes hakkavad silma kraan ja dušš, et poriste ilmadega saaks suurema mustuse kohe maha loputada.
Lasteaia uksest sisse astudes hakkavad silma kraan ja dušš, et poriste ilmadega saaks suurema mustuse kohe maha loputada. Foto: Urmas Luik

Järv tähtsustab sedagi, et tegemist on liginullenergiahoonega, kus on maaküte, ventilatsioon ja päikesepaneelid.

Põnnid kolivad Kabli lasteaia uude majja peale suvevaheaega.
Põnnid kolivad Kabli lasteaia uude majja peale suvevaheaega. Foto: Urmas Luik

Kuigi maja on veel sisustamata, sarnaneb see osalt vana, 1881. aastal ehitatud hoonega. Pikk ühekorruseline ehitis on jaotatud kolmeks. Kumbki rühm saab maja otstes oma ruumid ning keskel asuvad kabinetid, köök ja ülejäänud personaliruumid. “Tunneme rõõmu, et uus maja on kohe-kohe valmis ja rõõmsad lapsed saavad uude majja,” märkis Järv. 

Kabli lasteaias on kaks rühmaruumi, mis on veel sisustamata.
Kabli lasteaias on kaks rühmaruumi, mis on veel sisustamata. Foto: Urmas Luik

Uue lasteaia ehitus läheb maksma veidi üle 900 000 euro, millest 474 300 eurot on riigi tugiteenuste keskuse (RTK) toetus. Lapsed peaksid uude majja kolima pärast suvevaheaega.

Tunneme rõõmu, et uus maja on kohe-kohe valmis ja rõõmsad lapsed saavad uude majja.

 

Ants Järv, Häädemeeste abivallavanem


Abivallavanemal jagus häid uudiseid veelgi: nädala alguses tuli positiivne otsus selle kohta, et Häädemeeste lasteaia energiatõhususe parandamise projekt pälvis RTK rahastuse.

Häädemeeste lasteaed.
Häädemeeste lasteaed. Foto: Häädemeeste vald

Energiatõhustamise kõrval on selle projekti eesmärk kasvuhoonegaaside heidet vähendada. Eesmärkide saavutamiseks soojustatakse hoone katus, põrandad, vundament ja välisseinad ning tehakse veel muidki töid.

Projekti kogumaksumus on üle 1,6 miljoni euro, millest omafinantseering moodustab veidi üle 530 000 euro.

Peale selle käib Uulu planeeritava uue lasteaia detailplaneeringu menetlus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles