Bulgaaria häbeneb oma presidenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bulgaaria president Rosen Plevneliev valmistas paljudele piinlikkust, kui tervitas riiklikul vastuvõtul Sofias oma Tšehhi kolleegi Vaclav Klausi kõigepealt kui Poola, siis Tšehhoslovakkia ja alles lõpuks kui Tšehhi presidenti. Päevaleht Sega punastab piinlikkusest.

”Plevneliev teeb Bulgaaria välispoliitikale rohkem kahju kui peaminister Bojko Borisov,” kirjutab leht. “Tahumatut peaministrit võetakse välismaal kui tragikoomilist kangelast, osa eurooplasi eirab teda, kuna Borisov pole suutnud omandada kombeid ega keeli. Plevnelievil on Borisovist rohkem haridust, mis ongi tema takistus. Tema võõrkeelteoskus tähendab, et ta puudujääke riigimehena pannakse tõesti tähele. Plevneliev on kui vapper sõdur Švejk, kelle üle eurooplased saavad nalja teha, sest kogu oma absurdsuses sobib ta hästi maailma, kus elab.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles