Läti raudteejuht pakub Rail Baltica päästmiseks maanteevedude keelustamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong.
Reisirong. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Läti Raudtee president Ugis Magonis ütles, et kui Rail Balticu trassil ei täitu oodatud kaubaveomahud, on lihtsaim kaubavedu maanteel keelata ning kogu kaup suunata sunniviisiliselt raudteele.

Kuigi Rail Balticu tasuvusuuringus on prognoositud raudteetrassile kaubamahtusid, mis muudavad raudtee rajamise tasuvaks, on raudteejuhid skeptilised, et nii suured kaubamahud Rail Balticu trassil hakkavad liikuma, kirjutas logistikauudised.ee.

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni sõnul pole Rail Balticu projekt ilma kaubaveota elujõuline, sest 4000 sõitjat päevas ei ole realistlik.

Läti raudtee presidendi Ugis Magonise ütlust mööda on kaubamahtude raudteele toomiseks mitu võimalust. Üks lihtsamaid meetodeid on keelata kaubavedu maanteel ja sunniviisiliselt kogu kaup suunata raudteele, mis on keskkonnasõbralikum ja efektiivsem. Tema teatel on vaja esitada küsimus ministritele, kas tulevikus saavad olema maksumeetmed, mis soodustaks kauba maanteedelt raudteedele üleviimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles