Pärnumaal leiti kaks mürsku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iklast leiti põllult saksa päritolu 135 mm mürsk.
Iklast leiti põllult saksa päritolu 135 mm mürsk. Foto: Lääne päästekeskus

Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad tegid eile kahjutuks Häädemeeste vallas Ikla külas ja Paikuse vallas Silla külas päevavalgele tulnud mürsud.

Eile teatati Ikla külast põllult leitud lõhkekeha sarnasest esemest. Leid asus umbes kahe kilomeetri kaugusel piiripunktist põllu peal olnud kivihunnikus.

Tegemist oli Saksa päritolu 150 mm mürsuga. Mürsk asus mullases pinnases ja oli osaliselt lahti kaevatud. Demineerijad hävitasid lõhkekeha kohapeal.

Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad käisid eile ka Paikuse vallas Silla külas, kus metsatööde käigus oli leitud 57millimeetrine soomustläbistav mürsk.

Mürsku oli enne demineerijate saabumist liigutatud. Ese ei kannatanud transportimist ja hävitati leiukohas.

Päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja ütles, et kui leiate lõhkekeha, ei tohi seda mingil juhul liigutada, sest see võib plahvatada ning tagajärjed võivad olla kurvad. Lõhkekeha leidmisel tuleb sellest kindlasti teada anda häirekeskuse numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles