Saarde elu jäädvustaja seisab fotosilma ees

Copy
Kalju Sarapu.
Kalju Sarapu. Foto: Urmas Luik

Saarde valla sündmuste järjepideva jäädvustamise eest pälvib Kalju Sarapu valla kõrge tunnustuse, väikese vapimärgi, nagu otsustas vallavolikogu. Väike vapimärk omistataksegi neile, kes on andnud oma tegevusega olulise panuse Saarde valla arengusse ning pälvinud vallaelanike üldise lugupidamise. Saavutus võib olla ühekordne või pikemaajalise töö tulemus.

Surjulase Kalju Sarapu alati rõõmuga ja vabast tahtest tehtud fotodest on kujunenud väärt arhiiv, tema kui piltniku panus väljendub ka ajalehe Pärnu Postimees kaasautorina.

Esimese fotoaparaadi sai Ristiküla Ulli talu perepoeg Kalju Siberis, kuhu ta neljasena koos perega 1949. aasta märtsis küüditati. Üks väljasaadetud sakslane õpetas poisile laifilmiaparaadiga Ljubitel pildistamist ja filmi töötlemist ning kui Sarapuu (Venemaal Sarapu) pere elujärg paranes, ostis Kalju isa pojale samasuguse fotoaparaadi. Poisiohtu Kalju fotod Krasnojarski kraisse sundasustatud eestlaste elust on hindamatu väärtusega.

"Jah, võib öelda, et ma olen 70 aastat pildistanud," ütles tunnustussõnumist üllatunud Kalju Sarapu.

Saarde valla tunnustused antakse üle valla sünnipäevapeol Kilingi-Nõmme klubis 12. oktoobril, kus väikese vapimärgi pälvinu seisab ise fotosilma ees.

Tagasi üles