Tormituulele alla vandunud puud võtsid mõõtu nii pääste- kui sõidumasinaga

Copy
Alustes sõitis auto teele kukkunud puule otsa ega pääsenud omal jõul liikuma.
Alustes sõitis auto teele kukkunud puule otsa ega pääsenud omal jõul liikuma. Foto: Päästeamet

Nädalavahetusel murdis torm teedele hulga puid, pannes päästjad rakkesse. Tõstamaa kandis võttis päästeoperatsioon ootamatu pöörde, kui puuga sai pihta päästeauto. Põhja-Pärnumaal tabas üht sõidukijuhtidest ebaõnn, kui auto üle teel lamava puu põrutas.

Pärnumaa päästjad käisid teele langenud puid eemaldamas maakonna eri paigus. Põhja-Pärnumaal Aluste külas kukkus suur kask sõiduteele ja sellele põrutas otsa sõiduauto. Auto jäi pidama nii, et esirattad olid ühel- ja tagarattad teiselpool tüve. Sohver ei saanud autot omal jõul liikuma ja vajas päästjate abi. Masina eemaldamiseks telliti puksiir, seejärel tõstsid päästjad puu teelt.

Pärnus Tõlli külas teele prantsatanud puu kõrvaldamise ajal aga kukkus ametis olnud päästjate autole seni püsti olnud puu. Õnneks masin viga ei saanud ja päästjad eemaldasid tormituulele alla vandunud puud.

Puid teisaldati veel Pärnu linnas Mureli bussipeatuses, Tõstamaal ja Lindi külas, Läänerannas Helmkülas, Matsi, Pajumaa ja Lõo külas, Põhja-Pärnumaal Sohlu ja Kobra külas, Häädemeeste vallas Krundikülas, Papisilla ja Matsi külas.

Mai elurajoonis räsis torm kortermaja katust.
Mai elurajoonis räsis torm kortermaja katust. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnas rebis tuul kortermajalt lahti katusepaanid, mida päästjatel suure tuule tõttu kinnitada ei õnnestunud. Elanikel soovitati sõidukid teisaldada.

Tagasi üles