Politsei tabas ka teise Sindis ja Paikusel sissemurdmistes kahtlustatava leeduka

Copy
Politsei kahtlustas kahte leedukat eelmisel aastal peamiselt Paikusel ja Sindis, aga ka Tartumaal Luunja vallas toime pandud kümnes sissemurdmise ja varguse juhtumis. Pilt on illustratiivne.
Politsei kahtlustas kahte leedukat eelmisel aastal peamiselt Paikusel ja Sindis, aga ka Tartumaal Luunja vallas toime pandud kümnes sissemurdmise ja varguse juhtumis. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Politsei pidas rahvusvaheliselt tagaotsitava 33aastase Leedu kodaniku kinni Suurbritannias ning septembri lõpus astus ta juba kohtu ette.

Leedukat kahtlustatakse 2023. aastal peamiselt Paikusel ja Sindil toime pandud sissemurdmistes ja vargustes. Pärnu maakohus rahuldas Lääne ringkonnaprokuratuuri taotluse võtta mees kaheks kuuks vahi alla. Süüdimõistmise korral võib kohus talle määrata rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Samas teos oli kahtlustatav ka tema 41aastane kaasmaalane, kes peeti Saksamaal kinni tänavu veebruaris. Temale mõistis Pärnu maakohus karistuseks kolme aasta pikkuse vangistuse, millest reaalse vangistusena mõistis kohus kaheksa kuud. Samuti mõistis kohus prokuratuuri taotlusel süüdimõistetule riigist väljasaatmise koos seitsme aasta pikkuse sissesõidukeeluga.

Majadesse murti sisse enamasti öisel ajal ning varaste saagiks langes peamiselt sularaha, ehteid, kelli ja lõhnaõlisid. Varastati ka sõidukitest. Kuigi võimalikud vargad tuvastati ruttu, tegid Eesti politseinikud rahvusvahelise haardega kurjategijate tabamiseks koostööd väliskolleegidega.

Politsei kahtlustas kahte leedukat eelmisel aastal peamiselt Paikusel ja Sindis, aga ka Tartumaal Luunja vallas toime pandud kümnes sissemurdmise ja varguse juhtumis.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Margus Raspel sõnas, et viimastel nädalatel on Pärnus ja Lõuna-Eestis taas toime pandud varavastaseid kuritegusid. Tema jutu järgi varastati muu hulgas Pärnust kaks Audi maasturit, mis praeguseks on Leedust tabatud.

"Nagu eelkirjeldatud kahe tagaotsitava Leedu varga eri välisriikidest Eestisse kohtu alla toomine ja äsja meilt varastatud autode kiire tabamine Leedus näitab, on maailm politsei jaoks väike. Koostööd tehakse riigipiire tundmata ning kurjategijatel ei ole põhjust loota, et "võõral õuel" toime pandud kuritegu võiks avastamata jääda või välismaale pagemine karistusest päästa. Meie koostöö väliskolleegidega on väga hea. Kurjategijad otsitakse varem või hiljem maailma eri nurkadest üles ja tuuakse Eestisse kohtu alla," kinnitas Raspel.

Tagasi üles