Koidula koolis õpiti filmitegemist

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang jagas õpilastele soovitusi, kuidas oma privaatsust kaitsta.
Kultuuriminister Rein Lang jagas õpilastele soovitusi, kuidas oma privaatsust kaitsta. Foto: Ants Liigus

Pärnu Koidula gümnaasiumis eile toimunud konverentsil juhendasid õpilasi töötubades paljud Eesti tuntud filmiinimesed.

Konverents oli pühendatud Eesti filmi 100. aastapäevale. Päevakava kohaselt koguneti aulas, kus sõnavõtuga esines kultuuriminister Rein Lang.

Minister selgitas oma loengus “Meedia- ja isikuandmed”, kuidas käsitleb sõnavabadust meie põhiseadus ja missugused on Ameerika ja Euroopa tavad. Ta soovitas õpilastel Eesti kohtusüsteemi mitte peljata ja julgelt vajadusel kohtus oma õigust nõuda või au kaitsta.

Kultuuriminister Rein Lang rõhutas, et igasugune meedia ei ole sugugi veel ajakirjandus ning avalikku huvi ja uudishimu ei maksa omavahel segamini ajada.

Ministri jutu järgi tähendavad isikuandmete ning eraelu kaitse seadus sedagi, et õpilasel on õigus keelduda end tänaval pildistada laskmast ja isegi siis, kui ta on enda kohta isikuandmeid lubanud väljastada, on tal õigus ümber mõelda ja antud luba igal ajal tagasi võtta. Iseasi, kas interneti avarustes see enam võimalik on.

Ministril oli õpilastele soovitused: kergel käel ei maksa oma isikuandmeid välja anda ja kõike, mida meedias kirjutatakse, ei ole vaja uskuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles