Lasteküla unistab peenardest ja lilleilust

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sutt loodab, et heade inimeste abiga saab lasteküla võimaluse kasvatada köögivilja ja lilli.
Priit Sutt loodab, et heade inimeste abiga saab lasteküla võimaluse kasvatada köögivilja ja lilli. Foto: Urmas Luik

Pärnu lasteküla direktor Priit Sutt loodab toetajate abiga rajada lasteküla peremajakeste ümber väikesed peenrad ja kasvuhoonedki, et lapsed saaksid käed mullaseks teha ja oma silmaga näha, kuidas kurgid-herned kasvavad.

Suti jutu järgi loodeti väikesed kasvuhooned osta juba lasteküla ehitamise ajal, paraku toona selleks eelarves raha ei jätkunud ega jätku praegugi.

“Võrreldes ühes suures lastekodumajas elamisega, on peremajades kommunaalkulud suuremad ja töötajaid rohkem, riigi makstav pearaha aga pole suurenenud ja eelarve on pingeline,” märgib Sutt.

Praegu kasvavad peremajade ümber krundil säilitatud suured puud, juurde on istutatud viljapuid, ilupõõsaid ja lilli. Lasteküla pere tänab neid inimesi, kes on juba abiks olnud, aidates olemasolevaid lillepeenraid ja põõsaid sättida.

Sutt kutsub lahkeid inimesi üles toetama lasteküla istutusvalmis taimede ja lilledega. Pakkuda võib ka lillekaste, kompostmulda, pisikesi kasvuhooneid või materjali nende ehitamiseks.

“Tahaksime, et iga maja juures oleks oma väike istutusala, siis saab iga pere ise otsustada, mida täpselt kasvatada soovib,” jätab Sutt peremajade elanikele vabad käed. “Põhiline on, et lapsed saaksid midagi oma kätega teha, taimede eest hoolitseda ja töö tulemust näha.”

Appi on oodatud kõik, kes tunnevad, et saavad lasteküla rohenäppe materiaalsete vahendite, nõu või jõuga aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles