LC Pärnu toetab puuetega laste ujumisõpet Raba ujulas

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Moik.
Jaan Moik. Foto: PP

Pärnu Raba ujulas on juba kuu aega ujumise algõpet saanud Pärnu toimetulekukooli lapsed, õppimist toetab LC Pärnu.

Klubi president Jaan Moik (pildil) ütles, et klubi poole pöörduti abipalvega ja lõvid leidsid võimaluse toetada – see ju heategevusklubi põhieesmärk ongi. “Kümne ujumiskorraga peaks esmased ujumisoskused kätte saama ja arvasime, et selline õpe kuluks lastele tõesti ära,” kommenteeris Moik.

Toimetulekukooli direktori Riho Alliksoo sõnade järgi on ujumise algõpe ette nähtud kõikide koolide 3. ja 4. klassides ning selles vanuses toimetulekukooli lapsed käivad ujumistundides Koidula gümnaasiumi ujulas. Raba ujulas harjutavad ülejäänud klassides õppivad vaimu- ja füüsiliste puuetega lapsed treener Anne Tohveri juhendamisel.

“Lapsed on nagu lapsed ikka: möllavad vees suure rõõmu ja innuga,” ütles Alliksoo. “Raba ujulas käivad nad koos vanematega ja kõik on väga rahule jäänud. Suur tänu LC Pärnule toetuse eest!”

Mõte puudega inimestele ujumistunde pakkuda tuli Tohverile seoses Raba ujula nende tundidega, kui külastajaid oli keskmisest hõredamalt. Algul kirjutati ideele toetuse taotlemiseks projekt päästeametile, rahastust ei saadud, kuid laste ujumist lubas sponsida LC Pärnu.

“Minu tundides käib toimetulekukoolist umbes kümme last, kõik väga tublid, mõni neist ujub juba päris hästi,” kiitis Tohver oma õpilasi. “Mõni on õppinud nägu vette panema ja vees julgelt liikuma ning seegi on nende puhul suur asi.”

Tohveri jutu järgi otsitakse jätkuvalt rahastusmooduseid ja kui leitakse toetajaid, soovitakse sügisest pakkuda ujumisõpet puudega täiskasvanutelegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles