Pärnakad kinkisid linnale sadu taimi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed linlaste toodud lilled istutati Munamäele.
Esimesed linlaste toodud lilled istutati Munamäele. Foto: Ants Liigus

Pärnakad on eelmisel kuul välja kuulutatud püsilillepeenarde rajamise kampaania käigus toonud linnavalitsuse hoovi sadu püsililletaimi.

„Kui ehk silmaga on taimede kogust raske hinnata, siis kindlasti annab lugejale taimede kogusest aimu kolm kärutäit püsikuid,“ hindas Pärnu linnaaednik Piret Unn kampaania kordaläinuks.

Enim toodi peenardele istutamiseks priimulaid, flokse, liiliaid, kurerehasid, akakapsast, raudrohtu, begooniaid, hostasid, astilbesid ja metspipart. Esimesed taimed leidsid istutusala reedel Munamäel ringikujulises suvelillepeenras.

Järgmine kevad jälle

Sel nädalal taastatakse Kuuse tänaval viimased aastad muru all olnud viis peenart.

„Minu suur soov oligi taastada eelkõige Kuuse tänaval mõni aasta tagasi olnud kenad istutusalad. Taimede kogust hinnates saan selle mõtte teoks teha. Nii on Kuuse tänavalt keskranda jalutajal pisut silmailu,“ lausus linnaaednik.

Lähipäevadel jõuavad ühelt pärnakalt linnaaedniku kätte kibuvitsataimed, mis samuti leiavad koha rannateel – Side tänava ääres.

Peagi selgub peenarde rajamisest järele jäänud taimede hulka ja mitmekesisust arvestades Endla teatri ees ja Keskväljakul asuva peenra tulevik. Et linna esindusväljaku peenrad on tavalisest suuremad, vajavad need põhjalikku läbimõtlemist ja taimede sobitamist. Neid alasid aitavad korrastada kaks suure kollektsioonaia omanikku Audrust ja Halingast.

Pärnu linnaaednik lubas, et viimane kui üks kingitud lill leiab kasutust ja linlaste abiga lillepeenarde rajamise kampaania ei jää viimaseks.

Pärn oli ja tuli

Jõudumööda taastatakse-uuendatakse haljastust Vallikäärus, kus enne ja renoveerimise käigus võeti maha pealt 100 puu.

Viimati torgati juured mulda 15 pärnal. “Lääne pärn oli ja Lääne pärn tuli,” muigas Unn.

Linnaaedniku sõnutsi lähitulevikus rohkem puid Vallikääru juurde ei istutata. “Praegu sai välja vahetatud need, mis on haiged ja mis olid juba eelmisel või üle-eelmisel aastal välja läinud,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles