François Hollande sai presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsialist François Hollande andis eile Élysée palees Prantsusmaa presidendi ametivande.

57aastane Hollande on esimene sotsialistist president pärast François Mitterrand’i, kes oli võimul aastatel 1981-1995. Hollande tegi teisipäeval ka oma esimese välisvisiidi, külastades Berliini, et kohtuda Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

Euroopat kimbutava võlakriisi ajal ametisse astuv riigipea lubas inauguratsioonikõnes leida Euroopa probleemidele “uue lahendustee”. Hollande tegi teatavaks oma valitsuse peaministri, kelleks saab oodatult seni parlamendi sotsialistide saadikurühma juhtinud Jean-Marc Ayrault.

Hollande’i tervitas Élysée palees tema eelkäija, ametist lahkuv konservatiivist president Nicolas Sarkozy. Nad pidasid presidendi kabinetis omavahelise vestluse ja Sarkozy andis üle Prantsusmaa tuumaarsenali koodid.

Seejärel saatis Hollande lahkuva presidendi autosse ning nüüd juba endine esimene leedi Carla Bruni vahetas põsemusi oma järglase, Hollande’i elukaaslase Valerie Trierweileriga.

Hüvastijätutseremoonia järel andis Hollande allkirja võimu üleandmise kohta ja naasis palee ballisaali, kus teda ootasid sotsialistide juhid, ametiühingutegelased, kirikuisad ja kõrged sõjaväelased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles