Politsei võtab Pärnumaal vaatluse alla kiiruseületajad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull kiirust mõõtmas.
Politseipatrull kiirust mõõtmas. Foto: Priit Simson.

Pärnu politseijaoskond korraldab teisipäeval, 22. mail Pärnumaal suurema kiirusekontrolli, jälgides sõidukite liikumiskiirust Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel ja Pärnu linnas.

Pärnu politseijaoskonna juht Mehis Mets kinnitas, et tegemist pole millegi erakordse, vaid tavapärase politseitöö osaga ja üheskoos avalikkusega suunatakse tähelepanu olukorrale liikluses.

Mets lisas, et just liigne kiirus ja oskamatus sellega toime tulla on üks liiklusõnnetuste põhjus.
 
Politsei tuletab meelde, et liiklusseaduse järgi võib kiiruse ületamise eest 20 kilomeetrit tunnis karistada rahatrahviga kuni 30 trahviühikut.

Kui kiirust ületatakse 21–40 kilomeetrit tunnis, võib trahv olla kuni 100 trahviühikut, samuti võidakse võtta juhtimisõigus kuni pooleks aastaks.

Lubatud kiiruse ületamisel 41–60 kilomeetrit tunnis on karistuseks trahv kuni 200 ühikut, arest või loast ilmajäämine kuni aastaks.

Kui lubatud kiiruse ületamine on üle 60 kilomeetri tunnis, võib oodata trahv kuni 300 trahviühikut, arest või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmine kuni kaheks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles