Noorte infomessil põleb ja paugub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimajas toimub täna noorte infomess "Suunaja".
Pärnu kontserdimajas toimub täna noorte infomess "Suunaja". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Paarkümmend inimest kattis täna lõunal Pärnu kontserdimaja fuajee väikeses saalis kätega tugevalt kõrvad, sest keemiliste ühendite reaktsioon kutsus esile kõmaka, mis ähvardas mõneks ajaks kurdiks võtta. Pärnu noorte infomessil “Suunaja” õpetlikest elamustest puudust ei ole.


Paugutamise ja põletamisega tegelesid kontserdimajja üles seatud keemialaboris teadusbussi teadusteatri noored Carolin Siimenson ja Martin Neerut. Päeva jooksul antakse neli etendust ja kui esimese alguseks oli pealtvaatajate huvi kasin, kogunes iga tulesähvatuse ja tossupilvega rahvast aina juurde.



Messiboksidesse on täna õhtuni kestval messil ennast üles rivistanud Pärnumaa gümnaasiumid, ülikoolid, rakenduslikud kõrgkoolid, kutsekoolid, noorteühingud ja organisatsioonid, kes ühel või teisel moel noortega kokku puutuvad. Kaugeim külaline tuleb seekord põhjanaabrite juurest Soomest ja meelitab siinseid noori üle lahe kutseharidust omandama.



“Suunaja 2009” projektijuhil Ott Aaval ja ülejäänud korraldusmeeskonnal oli põhjust rahul olla: saal oli osalejatest ja külastajatest pungil, päeva jooksul külastab messi hinnanguliselt 3000 noort ja nooremeelset, sest kaugeltki mitte kõik huvilised pole enam kooliealised.



Aava kinnitusel on meeskonna jaoks vaieldamatult tegemist töövõiduga, mis jätkab 14. korda infomessi toimumise traditsiooni. Poleks Eesti Expo mullu lubadusest ise mess korraldada viimasel hetkel lahti öelnud, saanuks tänavust “Suunajat” reklaamida kui viieteistkümnendat.



Ometi vaevab korraldajaid mure tuleva aasta pärast, sest Aavale teada olevalt on suurem osa haridusasutusi oma eelarve koomale tõmmanud ja kaalub osalemisest loobuda, samal ajal kui ruumide ja tehnikahinnad aina kosuvad.



“Sellel korral probleemi polnud, sest osalemistasud maksti juba eelmisel aastal,” ütles Aava. Sellest hoolimata vaadatakse tulevikku positiivselt ja usutakse, et Pärnumaa kõige pikema ajalooga mess saab 2010. aastal juubeli siiski ära pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles