Pank ei andnud kätte tapetud neiu raha

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aprilli algul Pärnumaal Audrus tapetud neiu sugulased ei saanud neiu kontol olevat raha kätte, kuna esitasid taotluse üks päev liiga hilja, kirjutas Õhtuleht.

SEBi Pärnu kesklinna kontori töötaja selgitas tapetud neiu vanaemale, et pank teeb tõepoolest hukkunu omastele matusekulude katteks ka ilma pärimistunnistuseta väljamakseid, kuid ainult ühe kuu vältel pärast inimese surma.

Erika hukkumise päevaks oli märgitud 7. aprill, ent vanaema pöördus panka 8. mail ehk üks päev liiga hilja, erandit aga pank ei soostunud tegema, kuna seda ei võimalda protseduurireeglid.

Asja uurides selgus, et raha on võimalik kätte saada pärimisõiguse alusel, kuid notaribüroos avalduse tegemine maksab 30 eurot, notaritasu on 80 eurot ning sellele lisandusid mitmesugused koopiate tegemise tasud, nii et pärimismenetlus oleks sama kalliks läinud, kui oli neiu arvel olev summa ehk 200 eurot.

Neiu elukaaslase ema Terje aga imestab, miks on lähedase lahkumisest šokis sugulastele jäetud raha kättesaamiseks vaid üks kuu, mitte näiteks pool aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles