Audru poldri sulg avati

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetõus poldril peaks juba paari nädalaga kahanema, sest eile avati äravool merre.
Veetõus poldril peaks juba paari nädalaga kahanema, sest eile avati äravool merre. Foto: Ants Liigus

Eile avati Audru poldril kopplaaduri abil vee äravoolukanali sulg, mille meri oli kinni uhtunud, ning poldrit ja ümberkaudseid kinnistuid uputanud vesi sai hakata merre tagasi voolama.

“Tegelikult oli vesi endale ise juba siit-sealt teed otsinud. Nüüd võtab kuu aega, kui polder kuivemaks muutub. Silmaga saab tulemust näha juba kahe nädala pärast,” lausus töid teostanud OÜ Herli Kaubanduse omanik ja töömees Ervin Hansalu. Tema arvates oleks seda pidanud juba nädalaid varem tegema.

Keskkonnaamet ei andnud talvel OÜ Audru Mõisale luba truupi avada, sest polder on lindudele oluline ennekõike märgalana, ja lubas tormi tõttu sulgunud lüüsi avada pärast kevadrännet, mis kestis mai lõpuni.

Maaomanikud olid mures, et neil pole võimalik tänavu oma maad harida, kui keskkonnaamet poldri ummistunud lüüside avamisega veel viivitab.

Kohalikud ei mäleta, et Audru poldril oleks vesi olnud kunagi nii kõrge kui tänavu. See uputas vastu kevadet peale piirnevate kinnistute golfiväljaku ala ja merest kõige kaugemale jääva Põldeotsa küla maid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles