Pärnu kesklinna ehib kraaniinstallatsioon

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Pärnu vesi juhatuse esimees Garri Suuk ja veefestivali "Watergate" peakorraldaja Priit Valkna avasid Pärnu keskraamatukogu ees kraaniinstallatsiooni.
ASi Pärnu vesi juhatuse esimees Garri Suuk ja veefestivali "Watergate" peakorraldaja Priit Valkna avasid Pärnu keskraamatukogu ees kraaniinstallatsiooni. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna päeval avati Pärnu keskraamatukogu ees voolava veega kraani meenutav installatsioon, mis juhatas ühtaegu sisse nii reedel algavad veepäevad kui kahe nädala pärast toimuva veefestivali.

Veefestivali “Watergate”, Tartu teaduskeskuse AHHAA ja aktsiaseltsi Pärnu Vesi koostöös sündinud atraktsioon jääb keskraamatukogu ette ligi kaheks nädalaks, veefestivali "Watergate" lõpuni ja kolitakse siis AHHAA keskusesse püsiekspositsiooniks.

“Et täna algab keskraamatukogus Pärnu Vee korraldatav veekonverents, arutasime “Watergate’i” peakorraldaja Priit Valknaga, et võiks avada koos ühe veeatraktsiooni,” meenutas Pärnu veefirma juhatuse esimees Garri Suuk. “Priit oli midagi sellist kuskil näinud ja nii ta teoks sai.”

Pärnu veepäevadel saab reedel keskraamatukogu ees täita pudeli puhta joogiveega, sadamakail toimub veetehnika näitus ja raamatukogus konverents “Puhas vesi – elu alus.”

Laupäeval on lahtiste uste päev veetöötlusjaamas, kuhu väljuvad päeval täistundidel bussid Endla teatri eest. Keskpäevast alates möllab Rannapuiestee mänguväljakul lastega Lotte ja teatavaks tehakse laste joonistusvõistluse parimad. Suugi ütlust mööda laekus võistlusele üle saja joonistuse.

Pärnu veefestival “Watergate”, mis on installatsiooni-kraani avamise initsiaator, toimub 21.-24. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles