Linlasi pahandab tolmav laoplats

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles kandis valdavalt valitsevad meretuuled kannavad liivatolmu linlasi pahandavalt puisteainete laoplatsilt joonelt Papiniidu tänava ääres kõrguvate majade akendesse ja rõdudele.
Selles kandis valdavalt valitsevad meretuuled kannavad liivatolmu linlasi pahandavalt puisteainete laoplatsilt joonelt Papiniidu tänava ääres kõrguvate majade akendesse ja rõdudele. Foto: Ants Liigus

Pärnus Papiniidu tänava äärde kerkinud liiva- ja killustikuhunnikud ei viita seal peagi algavatele ehitustöödele, vaid Metsa tänaval torutöid tegev firma on sinna rajanud puisteainete vahelao.

„Tegemist on killustiku ladustamise kohaga, peagi hakkab AS Pärnu Vesi Metsa tänaval teostama ÜF-2 projekti raames torutöid ning ehitajaga oli kokkulepe töödeks vaja mineva killustiku ladustamise suhtes selles piirkonnas,” tõdes Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik – teenistuse juhataja Maria Murakas-Ollo. „Tööde lõppedes tasandatakse pinnas ja külvatakse sinna muru.”

Et linnavalitsus ja töövõtja on laoplatsi suhtes käed löönud, kinnitas Pärnu Vee projektijuht Jaanus Vent. Aga laoplatsi kasutajal lasub kohustus seista hea nii korra eest platsil kui puhastada sealt väljasõiduks kasutatavad tänavad. Vähemalt sügiseni.

„Metsa piirkonna leping lõpeb käesoleva aasta oktoobris,” piiritles Vent kõnealuses rajoonis ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rekonstrueerimisele ja laiendamisele kuluva aja.

Eelkirjutatud jutu oleksid ametnikud võinud rääkida sootuks varem ja hoopis teistele kõrvadele. Siis polnuks Papiniidu tänava kõrghoones elaval Tiidul põhjust helistada Pärnu Postimehele ega kutsuda ajalehte endale ja piirkonna ülejäänud elanikele appi.

„Oleme igale poole helistanud, aga kõik ütlevad, et see pole nende ala, et võõrasse alasse nad ei sekku. Mis kõige huvitavam: nad ütlesid meile, et tehku me pilte ja saatku neile, siis nad hakkavad uurima,” pahandas helistaja.

Nördinud linlase jutu järgi on eriti kahetsusväärne, et juba aprillis hiljukesi kerkima hakanud liiva- ja killustikukuhilad on leidnud koha kesk elurajooni. Ja veel sõna otseses mõttes künka otsas, kust selles kandis valdavad meretuuled liivatolmu otseteed elamute akendesse ja rõdudele kannavad.

Niisama kahetsusväärne on, et tolm ei kimbuta üksnes kohalikku rahvast, vaid paneb suvepärnakaid vaagima, kas Eesti suvepealinn ongi see kõige-kõige paik, kus puhata.

„Pool korteritest on soomlastele üüritud, aga kas nad üldse siia tulevad, ehkki lastel on juba koolivaheaeg,” rääkis Papiniidu kõrghoone elanik Tiit. „Ülevalt valgevenelased, kellel on siin korter, ütlesid, et nemad ei tule, sest ei ole ju mõtet tulla, kui linnas kogu aeg kaevatakse.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles