Kommentaar: Harrastuspüük on vähenenud

, keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvenad.
Ahvenad. Foto: Henn Soodla

Ühe varasema hinnangu kohaselt on harrastajate väljapüügi osa Pärnu lahe ahvenasaagist olnud ligi 20 protsenti. Viimasel ajal pole lisauuringuid tehtud, kuid võib oletada, et harrastuspüügi osa on langenud, kuna harrastuskalapüügil püütud kala müümise ja ostmise keelust alates ei tohiks kalastajatel, kes varem sellest elatusid, enam püüdmiseks motivatsiooni olla.


Alamõõduliste kalade püüdmine on keelatud nii kutselistel kaluritel kui harrastajatel, samuti alamõõduliste kalade kokkuost. Kindlasti tuleks selle üle keskkonnainspektsiooni järelevalvet korraldada, sest teadusaruanneteski on konkreetsele asjaolule pidevalt viidatud.



Kui väidetavalt tegelevad harrastajad kala müümisega ja kutselised harrastuspüügil püütud kala oma müügi pähe maha ei kirjuta, peaks nii massiivse äri puhul olema teada kokkuostukohad ja ettevõtted või isikud, kellega sel puhul tuleb pärast kalapüüki kokku saada. Sellise kaasatud isikute arvu puhul oleksid need kohad ja isikud keskkonnainspektsioonile teada. Kui ei ole, peaksid kutselised kalurid sellistest ebaseaduslikest tegevustest inspektsiooni teavitama, kuna tegemist on ju sisuliselt kutseliste kalurite toidulaualt varastamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles