Lastekodult nõuti lõbustuspargis sularaha

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mai keskel Narvas peatunud Bengt’s Tivoli nõudis sealse lastekodu juhatajalt piletite eest sularaha, mistõttu oleksid lastekodulapsed lõbustuspargi külastusest ilma jäänud, kui neile poleks tehtud ootamatult kingitust.

Narva lastekodu direktor Mare Välja meenutas, kuidas ta hoolealused lõbustuspargi saabumise avastasid.

“Lapsed hakkasid mul ukse taga jooksma, et tivoli on linnas, kas nad saaksid minna,” rääkis Välja. “Narvas ei ole mingeid karusselle ja sellepärast on ükskõik milline atraktsioon siinsete laste jaoks väga suur asi, kuhu nad tahavad alati minna.”

Nii koostas Välja garantiikirja ja seadis päeval sammud lõbustusparki, et lastekodulastele piletid hankida.

“Esmalt üllatas mind, et seal olid kõik umbkeelsed, ei räägitud ei eesti ega vene keelt, nõuti rootsi või inglise keelt,” meenutas Välja. “Kui tegin neile oma soovi teatavaks, vastati, et nad võtavad ainult sularaha, ülekandega maksta ei saa. Kuigi karusselli pilet maksis kolm eurot, sobis neile, kui maksan pileti eest vaid euro, peaasi, et oleks sularahas.”

Et riigiasutusel ei ole võimalik sularahas arveldada, pöördus Välja piletiteta nõutult tagasi.

Kui lastekodus pärast asja arutati, juhtus lugu kuulma seal parasjagu elektritöid teinud remondimees, kes kinkis lastekodule 50 eurot, mille eest asutus ostis niisama palju karussellide pileteid.

Tragikoomiliseks muutis loo veel tõik, et Välja kinnitusel pidid lastekodu töötajad käima Rootsi meelelahutajate käest pileteid noolimas kaks korda, sest esimesel korral oli tivoliplatsil lõunapaus ja lastekodulaste jaoks pääsmete nõudlejad saadeti seetõttu pikemalt mõtlemata minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles