Wendre tulud ja kasum kasvasid eelmisel aastal jõudsalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre Pärnu tehases toodetud padjad. Foto on illustreeriv.
Wendre Pärnu tehases toodetud padjad. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Peamiselt kodutekstiili tootmise ja turustamisega tegeleva ASi Wendre tulud ja kasum kasvasid eelmisel aastal jõudsalt.

Kontserni müügitlu kasvas mullu 26 protsenti 96,2 miljoni euroni. Eksport moodustas sellest 98 protsenti, selgub ettevõtte aastaaruandest. Suurimad eksportturud olid Prantsusmaa, Rootsi, Hispaania ja Saksamaa vastavalt 15,7, 11,3, 10,3 ja 8,9 miljoni euroga. Tekkide osa oli müügis 49 miljonit, patjade osa 19 ja poroloontoodete osa 11 miljonit eurot.

Wendre teenis omanikele puhaskasumit 7,7 miljonit eurot. Aasta varem oli sama näitaja 4,9 miljonit eurot. Ettevõte investeeris aastaga 1,1 miljonit eurot.

Kontsern andis tööd keskmiselt 838 inimesele, võrreldes 745 inimesega aasta varem. Töötajate tasudeks kulus koos sotsiaalmaksuga 9,4 miljonit eurot. Kontserni emaettevõttes oli töötajaid keskmiselt 634, Poola tütarettevõttes 157, Hiina tütarettevõttes 45 ja Saksamaal kaks.

Wendre kolm juhatuse liiget said tasu koos sotsiaalmaksuga ligi 170 000 eurot.

Ettevõtte bilansimaht oli aastavahetusel 62,4 miljonit, millest omakapital moodustas 41,6 miljonit eurot.

Tänavu loodab Wendre aruande järgi kasvatada müügitulu 100 miljoni euroni, parandada Hiina ja Poola tütarfirmade kasumlikkust, automatiseerida tootmist, tugevdada müügiorganisatsiooni ja laiendada tooteportfelli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles