Linn nõustus vibustaadioni maa erastamisega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste vibustaadion.
Tammiste vibustaadion. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Spordiseltsiga Põhjakotkas vibustaadioni maa erastamise pärast kohut käinud Pärnu linnavalitsus nõustus Põhjakotka soovitud teenindusmaa suurusega ja andis nõusoleku maa ostueesõigusega erastamiseks.

Tammiste tee 6a asuva vibustaadioni maa omanikuks pretendeeriv Põhjakotkas soovis erastada 33 063 ruutmeetri suurust maatükki põhjendusega, et nõukogude ajal kasutas vibustaadion nii suurt maad. Linnavalitsus nõustus 1700 ruutmeetriga, Põhjakotkas kaebas otsuse kohtuse.

Esimese astme kohtuvaidluse Põhjakotkas võitis. Linn oleks nendega vaidlust jätkanud, kui vahepeal poleks sõudebaasi päästmiseks kokkulepet sõlmitud.

Kokkulepe näeb ette, et linnavalitsus määrab 33 063 ruutmeetri suuruse teenindusmaa ja algatab detailplaneeringu, kus asutakse ühiskondlike hoonete maad elamumaaks planeerima. Detailplaneeringu kehtestamise õigus on siiski volikogul.

Vibustaadioni maa erastajaks on maavanem, linnavalitsuselt küsitakse üksnes nõusolekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles