Reiu silla remont lubati teha liiklust sulgemata

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Maanteeamet kinnitas, et Reiu silla remont Pärnus Paide maanteel suudetakse korraldada ilma autoliiklust Pärnu–Sindi suunal ajutiselt sulgemata.

Poolteist nädalat kestnud sillaremont on muutunud aina nähtavamaks ja püstitanud õigustatud küsimuse, kas tänavu suvel tuleb hakata Pärnust Paikusele või Sinti sõitma suure ringiga nagu kümmekond aastat tagasi, kui silda põhjalikult remonditi.

Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Margus Eisenschmidt kinnitas, et liiklust ei suleta.

“Ehitajaga on kokkulepe, et töö tehakse silda kogu ulatuses liiklusele sulgemata, mingil ajal korraldatakse üle silla sõit küll sina-mulle-mina-sulle-põhimõttel ehk vaheldumisi saab üle silla sõita kord ühel, siis vastassuunal,” kirjeldas Eisenschmidt suuremaid ebameeldivusi, mis sillaehitus juulis kaasa võib tuua.

Maanteeameti andmete alusel remonditakse silla vuuke, mis on kulunud ja mida sillast üle sõitvad inimesed auto- või bussirataste all tunnevad.

Remondi käigus saab sild uue kõvakatte ja laiemaks ehitatakse silla jalgteed, kusjuures Pärnu jõe poolne jalgrada muudetakse sedavõrd laiemaks, et seal saaks korraga liikuda nii jalgsi kui jalgrattal. Jalgratturitele tähendab see, et kergliiklusteed Pärnu ja Paikuse poolel on võimalik ühendada, et üle jõe saaks vändata sadulast maha tulemata.

Tööde tellija on maanteeameti Lääne regioon, remondi projekteeris OÜ Järelpinge Inseneribüroo, mille töömehed silda remondivadki.

Kesknädalal oli Reiu silla remondiga hõivatud pool tosinat töömeest, keda jätkus nii sillale kui selle alla. Lõhuti vana betoonkeha ääri ja ehitati armatuuri uue betoonivalu tarvis.

Sillaremont peaks kavakohaselt lõppema 24. augustiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles