Kapo tunneb huvi Pärnu uue spordihalli ehitamise vastu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Mart Viisitamm ütles spordihalli nurgakivi panekul, et kapo on kõik spordihalliga seotud dokumendid välja nõudnud.
Linnapea Mart Viisitamm ütles spordihalli nurgakivi panekul, et kapo on kõik spordihalliga seotud dokumendid välja nõudnud. Foto: Ants Liigus

Kaitsepolitseiamet tunneb huvi Pärnu uue spordihalli ehitamise vastu, uurimisorganid ei avalikusta, kas sellel võib olla mingi seos taastusravikeskuse Estonia juhataja Vello Järvesalu tegevuse uurimisega.


“Vaatamata raskele ajale, vaatamata sellele, et kapo kõik spordihalliga seotud dokumendid välja nõudis, pole mul kahtlust, et me halli lubatud ajaks valmis ehitame,” ütles Viisitamm eile spordihalli nurgakivi panemise tseremoonial.

Pärnu linnavalitsus on sattunud uurimisorganite tähelepanu alla kolme kriminaalasja raames.

Kaitsepolitsei kahtlustab Viisitamme ja Saart teehooldushanke kallutamise katses ja linnavalitsuse ehitusteenistuse endist juhatajat Enno Tammekivi ühe tee-ehitusfirma eelistamises.

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma on Pärnu Postimehele öelnud, et Tammekivi kriminaalasi ei ole Viisitamme ja Saare kriminaalasjaga seotud.

Küll aga võib kapo huvi spordihalli vastu olla seotud kriminaalpolitsei uuritava Järvesalu kriminaalasjaga. Estonia terme ehitas AS Oma Ehitaja, kelle remonditud on Pärnu linnavalitsuse büroohoone ja kes nüüd spordihalli ehitab.

Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar sõnas, et eeluurimise staadiumis olevaid asju on õigus kommenteerida üksnes prokuratuuril.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja ütles, et prokuratuur ei saa kommenteerida, milliseid dokumente ja mis eesmärgil kriminaalasjade raames kontrollitakse.

Küsimusele, kas kriminaalpolitsei dokumentide saamise soovi vahendab kaitsepolitsei, vastas Kahar, et iga uurimisasutus tegeleb ikka ise neid huvitavate dokumentide väljanõudmisega.

Sellest võib järeldada, et spordihall huvitab Viisitamme ja Saare tegevust uurivaid kaitsepolitseinikke.

Saar oli kindel, et linnavalitsus viis spordihalli kasutusvaldusega koormatava hoonestusõiguse seadmise läbi korrektselt.

“Kõik võisid osaleda. Nõue oli küll käibe osas, aga selline nõue on nii suurte objektide puhul alati,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles