Pärnu sadam asub laevatee kanalit puhastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadam.
Pärnu sadam. Foto: Ants Liigus

AS Pärnu Sadam plaanib alustada laevatee vana kanali puhastamisega juuli lõpul, tegu on ettevalmistustega kruiisilaevade vastuvõtuks.

AS Pärnu Sadama sadamakapten Riho Prints ütles BNSile, et keskkonnaministeerium andis vee erikasutusloa Pärnu sadama ja laevatee süvendamiseks mahus 780 420 kuupmeetrit, luba hakkab kehtima 15. juulist. Ta märkis, et laevatee puhastamisega teeb algust ettevõte ise, tööde kestus sõltub ilmast.

Printsi sõnutsi peab sadam mitme firmaga läbirääkimisi süvendustööde tegemise suhtes. Ta lisas, et laevatee süvendamine ja kesklinna kai rekonstrueerimine on pikaajaline ja ressursimahukas projekt.

Pärnu sadama laevatee kavandatav süvendus kulgeb Pärnu sadamast suunaga kirdest edelasse, kokku oleks uue laevatee pikkus ligi kümme kilomeetrit. Rekonstrueerimise käigus puhastatakse laevatee ja sadamaala 7,2 meetrini jõeosas jõe poolt ja lahes jõe ning mere poolt kümne aasta setetest.

Laevatee süvendamine ligi 4,6 kilomeetrit kaugemale varasemast on kavandatud laevaliikluse ohutumaks muutmise eesmärgil, arvestades tulevikusuundi. Süvendamine võimaldaks Pärnu reisisadamas vastu võtta kuni 6,5meetrise süvisega reisi-, sealhulgas ristluslaevu. Praegu võtab sadam vastu kuni 5,8meetrise süvisega laevu.

Kruiisilaevad silduksid kesklinna kai juures. Kesklinna kai on 240 meetrit pikk, samal ajal kui ristluslaevade pikkus võib olla 170 meetrit.  

Süvendustööde ajal on Pärnu sadama laevateel ette nähtud tavapärane laevaliiklus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles