Pärnumaa omavalitsusjuhid ei pea haldusreformi mõistlikuks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Pärnumaa omavalitsusjuhid peavad regionaalministri kavandatud haldusreformi liiga radikaalseks ja leiavad, et väljapakutud teema vajaks põhjalikku kaalumist.


Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ütles Raadio Pärnule, et kogu Eestit puudutava haldusreformi läbiviimisega ei tohiks kiirustada ja kuulama peaks spetsialistide arvamusi.



Erkmanni arvates on väga tähtis, et eelnevalt oleksid lahendatud logistika ja infrastruktuurid, et ka maapiirkondade elanikud pääseksid teenuse juurde. Vallavanem tõi näiteks töötuks jäänud äärealade elaniku, kel pole autot. Et bussiliiklus on maal äärmiselt vilets, ei pääsegi inimene oma kodust liikuma.



Erkmann võrdles kavandatavat reformi kui kutsumist rongi peale, mille kohta ei teata, kus suunas ta sõitma hakkab.



Haldusreformi põhimõtteliselt Erkmann valeks ei pea. Tema hinnangul on 21 omavalitust Pärnumaal liiga palju, kuid süsteemi peaks vaatama kompleksselt ja arutama, kas reforme vajaksid ka riiklikud asutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles