Pärnu Sadam avab 1,3 miljonit eurot maksva puistekauba angaari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadam.
Pärnu sadam. Foto: Ants Liigus

Pärnu Sadam avab järgmise nädala teisipäeval 1,3 miljonit eurot maksma läinud 20 000kantmeetrise puistekauba angaari, millega viiakse praegu lahtiselt toimuv turbalaadimine halli sisse ja kinniseks.
 

Pärnu Sadama juhataja Mati Einmann ütles, et kui seni ladustas sadam turvast lahtiselt, siis teisipäevast hakkavad laevad ekspordiks ette nähtud turvast saama läbi halli. "See toob kasu eelkõige keskkonnaalaselt – tolmu jääb senisest tunduvalt vähemaks," märkis ta.

Pärnu Sadam uue angaariga ladustamisruumi juurde ei saa ja kaubamahud jäävad endisteks. "Otsest tulemust angaar selles suhtes ei anna," selgitas Einmann. "Kõige pakilisem oligi meie jaoks turbatolmust vabanemine."

Einmann lisas, et pikemas perspektiivis tegeleb sadam ettevalmistustöödega, et hakkpuit Vana-Pärnus asuva sadama territooriumile tuua, kuid sellega läheb veel aega. "Linna antud tähtaeg selleks kukub 2013. aastal," sõnas ta.

Puistekauba angaari pidulikul avamisel saavad peale Einmanni sõna Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Pärnu Sadama nõukogu esimees Rein Kilk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles