Lugeja pildid: Pärnu haigla lähedal vedelesid süstlad

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla lähedal vedelevad kasutatud süstlad.
Pärnu haigla lähedal vedelevad kasutatud süstlad. Foto: Erakogu

Pärnu Postimehe toimetuse poole pöördus murelik pärnakas, kes oli jalutuskäigul märganud haigla lähedal süstlaid ja kotikesi verega. Kuigi tegemist polnud haiglast pärit süstaldega, koristas raviasutus need sealt ära ja hävitas.

„Olen kahe lapse ema ja eile jalutades leidis mu nelja-aastane tütar haigla kõrval muru sees väga palju süstlaid ja kotikesi verega,“ kirjeldas fotod teinud naine toimetusele saadetud meilis. „Nagu pildi peal näha, on need seal kaua olnud.“

Õõvastavast leiust teavitaja muretses sellepärastki, et sealsamas kõrval on elumaja ja palju väikseid lapsi. „Kes selle eest vastutab, kui mõni laps saab mingi haiguse?“ küsis ta ja avaldas lootust, et järgmisel jalutuskäigul niisugust pilti seal enam ei avane.  

Poolteist tundi pärast uudisnupu ilmumist teatas Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur, et haigla töötaja läks info peale olukorda kontrollima.

Kokku leiti 21 insuliinisüstlalt, mis ei pärinenud haiglast. Samuti ei asunud vedelev kraam haigla territooriumil. Meditsiiniasutuse töötaja korjas süstlad kokku ja desinfitseeris koha. Süstlad hävitati haigla jäätmekäitluskeskuses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles